Jari Aarniolle tuomio myös tietovuodosta

Käräjäoikeus katsoi, että Aarnio paljasti alaisensa avulla saamansa tiedot Suomen Kuvalehden ja MTV3:n toimittajille.

Tämä on ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin torstaina 29. joulukuuta muiden rikosten ohella salassa pidettävän tiedon vuotamisesta medialle.

Käräjäoikeus katsoi, että Aarnio yllytti alaistaan hakemaan poliisien epäiltyjen rekisteristä formulakuljettaja Mika Saloa koskevia tietoja ja paljasti alaisensa avulla saamansa tiedot Suomen Kuvalehden ja MTV3:n toimittajille. Aarnio tuomittiin virkasalaisuuden rikkomisesta, yllytyksestä virkavelvollisuuden rikkomiseen sekä yllytyksestä virkasalaisuuden rikkomiseen.

Myös Aarnion alainen tuomittiin virkasalaisuuden ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Suomen Kuvalehti uutisoi vuonna 2013, että Mika Salon nimi oli keskusrikospoliisin epäiltyjen rekisterissä. Samaan rekisteriin oli kirjattu myös Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Tietovuotoa tutkiessaan poliisi kuulusteli Suomen Kuvalehden ja MTV3:n toimittajia. Toimittajat eivät paljastaneet juttujensa lähteitä vaan vetosivat toimittajan lähdesuojaan.

Tuomioistuin katsoi, että Aarnion lähettämät tekstiviestit todistavat tämän vuotaneen tiedot medialle.

Aarnio tuomittiin torstaina myös lukuisista muista rikoksista. Hän sai niistä yhteensä kymmenen vuotta ehdotonta vankeutta.