Jari Aarnio siirrettiin Porvoon sähköttömään selliin – kotietsintä myös vanhempien asuntoon

Helsingin huumepoliisin rikosylikomisario Jari Aarnio on siirretty Vantaan poliisilaitoksen sellistä Porvooseen. Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Aarniota säilytetään nyt laitoksen sähköttömissä tiloissa.

Siirtämällä Aarnio Porvooseen jutun tutkinnasta vastaavat viranomaiset haluavat varmistaa, ettei Aarnio pääse välittämään eikä vastaanottamaan tietoa. Toimenpide on vangitsemisasteikon rankemmasta päästä. Poliisivankiloiden sähköttömiä tiloja ei yleisesti enää käytetä vangittujen ja rikoksesta epäiltyjen pidempiaikaiseen säilytykseen.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että tiloissa ei ole sähköjä eikä televisiota, johon vangeilla nykyisin on oikeus. Kaikissa poliisivankiloissa ei kuitenkaan edelleenkään ole sähköjä. Kyse on muun muassa siitä, kuinka paljon tiloissa on tutkintavankeja, milloin rakennukset on rakennettu ja uudistettu. Esimerkiksi Helsingissä on sähköt kaikissa poliisivankiloissa.

Yhtenä vaihtoehtona Aarnion säilytyspaikaksi olisi tiettävästi ollut ainakin Järvenpään poliisivankila.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Porvoon laitoksella on myös ylimääräinen poliisimies tarkkailemassa selliä vuorokauden ympäri. Tämän lisäksi paikalla on vartija. Aarnio ei saa ottaa selliinsä mitään vastaan.

Jari Aarnio siirrettiin Porvooseen sen vuoksi, että Vantaan poliisilaitoksen tiloissa oli Helsingin huumepoliisin tutkintavankeja. Porvoossa Aarnio on eristettynä ulkomaailmasta.

Poliisin toimet Aarnion tapauksessa ovat olleet alusta lähtien mittavat. Esimerkiksi Aarnion noin 80-vuotiaiden vanhempien asuntoon tehtiin kotietsintä. Myös hänen tyttärensä asunto tutkittiin.

Helsingin käräjäoikeus päätti Jari Aarnion vangitsemisesta perjantaina 15. marraskuuta. Hän voi hakea asian uudelleenkäsittelyä tämän viikon perjantaina. Myös Aarnion vaimo on parhaillaan vangittu. Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset.