Jääkiekkoliitto taluttaa Leijonia maanosan pahimpiin koronakaukaloihin – ”Nyt maito kaatui lattialle"

Ammattiurheilijat pelkäävät arvaamatonta koronatartuntaa, mutta taloudelliset paineet vievät urheilemaan riskialttiisiinkin paikkoihin.

jääkiekko
Teksti
Markus Ånäs

Urheilussa tapahtuu joskus yllätyksiä, mutta yleensä lopputulos on se, mitä odotettiinkin. Näin kävi, kun Ruotsissa pelattiin helmikuun puolivälissä neljän maajoukkueen harjoitusturnaus.

Euroopan synkimpiin koronapesäkkeisiin kuuluvassa Ruotsissa korona levisi myös Suomen maajoukkueeseen. Sen jäsenistä ainakin kahdentoista on uutisoitu sairastuneen koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Ruotsiin lähteminen asetettiin jo etukäteen kyseenalaiseksi, sillä ilman tartuntaakin pelaajat pääsisivät takaisin töihin seurajoukkueisiinsa aikaisintaan 14 päivän karanteenin jälkeen.

Yhteensä liigapelaajia oli mukana 12 eri seurasta, kustakin yksi. Karanteeni- ja turnausajalle saattoi osua jopa kymmenkunta seurajoukkueen ottelua.

”Korona on osoittautunut koko yhteiskunnalle vaikeasti ennakoitavaksi. Tällä kaudella Euro Hockey Tourin EHT-turnauksia on järjestetty ennen Ruotsin turnausta jo kahdet, eikä niistä raportoitu yhtään tartuntaa. Nytkin suunnitelmat terveysturvallisuuden ylläpitämiseksi olivat samat”, sanoo Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.