Ilmastoahdistus, valevideot ja tekoäly – Tässä Suomen Kuvalehden tärpit kevään ylioppilaskirjoituksiin

Kokosimme yli 300 jutun paketin auttamaan ylioppilaskokeisiin valmistautumisessa. Mukana on tekstien lisäksi myös infografiikoita ja podcasteja.

abitärpit
Teksti
Sanna Ihalainen

Suomen Kuvalehti kokosi tänäkin vuonna abiturienteille lukupaketin reaaliaineiden ja äidinkielen ylioppilaskirjoituksiin.

Pakettiin kuuluu yli 300 SK:n juttua. Ne käsittelevät aihepiirejä, joiden lukio-opettajat uskovat nousevan esiin kevään ylioppilaskokeissa. Tekstien lisäksi mukana on infografiikoita ja podcasteja. Lisäksi kunkin aineen opettajat antavat vinkkejä sekä listaavat yleisimpiä sudenkuoppia ja mokia.

Sähköisessä ylioppilaskokeessa on paljon aineistoja: tekstiä, kuvia ja videoita. Ajankäytöllisistä syistä aineistot kannattaa silmäillä läpi. Jos yrittää lukea kaiken, aika saattaa loppua kesken.

Ilmastonmuutos, ilmastodenialismi ja ilmastoahdistus nousivat tänä vuonna esiin joka ikisessä oppiaineessa. Siinä on aihe, jonka pänttäämisestä on takuuvarmasti hyötyä.

Pidäthän mielessä, että tärppeihin ei kannata luottaa sokeasti, sillä yo-koe on muuttunut entistä soveltavammaksi. Kannattaa myös muistaa, että tehtävät on laadittu suurin piirtein vuosi ennen koetta. Siksi kaikkein päivänpolttavimmat aiheet eivät ole ehtineet yo-kokeeseen.