Huumepomon juttu paisuu – Jari Aarnion sijaista epäillään virkarikoksesta

Rikostarkastaja Petri Rainiala keskusteli Aarnion puolison kanssa puhelimessa, joka oli telekuuntelussa.

Helsinki
Teksti
Pekka Anttila

Huumeyksikön rikostarkastajaan Petri Rainialaan kohdistuvat rikosepäilyt eivät Suomen Kuvalehden tietojen mukaan liity millään tavalla rikoksiin, joihin Jari Aarnion epäillään syyllistyneen.

Tapahtumien taustalla on Aarnion vaimon kutsuminen poliisikuulusteluun. Hän halusi ennen kuulusteluun menoa keskustella miehensä kollegan ja ystävänsä Rainialan kanssa siitä, mitä poliisikuulusteluissa tapahtuu ja mitkä ovat hänen oikeutensa ja velvollisuutensa.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Aarnion vaimon puhelin oli kuitenkin telekuuntelussa. Keskustelun perusteella keskusrikospoliisin tutkijat ottivat Rainialan kiinni useiden tuntien ajaksi.

Hänen epäillään vaikeuttaneen Aarniota koskevan jutun esitutkintaa.

Rainiala oli kiinniottohetkellä koulutustilaisuudessa krp:n päämajassa Vantaan Jokiniemessä.

Petri Rainiala on pyytänyt omasta aloitteestaan siirtoa pois huumeyksikön päällikön paikalta. Tilalle on määrätty rikoskomisario Markku Mäkinen.

 

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Jari Aarnion 15. marraskuuta epäiltynä törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja avunannosta törkeään petokseen. Myöhemmin häntä on epäilty myös törkeästä huumausainerikoksesta. Aarnio on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Aarnion puoliso vangittiin suoraan kuulustelujen jälkeen. Hän oli vangittuna kaksi viikkoa Lohjan poliisivankilassa epäiltynä törkeästä rahanpesusta.