Huomenna pelottelen!

Kolumni: Iltapäivälehdet ovat kriisitunnelmoinnin ammattilaisia. Kun urheilukisat ovat vähissä, Helsingin Sanomat uutisoi Teemu Selänteen tuntemuksista koronakriisin hoidosta, kirjoittaa Vappu Kaarenoja.

Profiilikuva
media
Teksti
Vappu Kaarenoja
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Elämme poikkeusaikaa, mutta media ei muutu. Päinvastoin, tiedotusvälineiden erityispiirteet näyttäisivät vain korostuvan.

Viestimet ovat entistä enemmän sitä, mitä ovat aina olleet.

 

Iltapäivälehdet ovat kriisitunnelmoinnin ammattilaisia. Kun Nokia irtisanoi vuonna 2012 ja valtio säästi, Iltalehti julkaisi ”Mustan päivän” IL-Extran.Kaikki meni”, lööpissä luki.

Nyt Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola on ottanut kansakunnan johtavan koronapelottelijan roolin. Twitterissä hän ennakkomarkkinoi artikkeliaan: ”Olen lukenut aamusta iltaan koronasta ja olen huolissani. Olen kuullut lukemattomia kertoja, että ei saa pelotella. Huomenna kerron, miksi saa pelotella @iltalehti_fi.”

Pieni tiiseri. Huomenna pelottelen!

 

Urheilutoimittajan klassikkokysymys urheilijalle: miltä nyt tuntuu? Kiekkoilija Teemu Selänteestä tuntuu siltä, että päättäjät lepsuilevat.

Helsingin Sanomat: ”Teemu Selänne vaatii tiukempia toimia Sanna Marinilta ja Sauli Niinistöltä.”

Kisat ovat vähissä, mutta urheilijoilla on yhä tunteet.

 

Maaseudun Tulevaisuutta kiinnostaa maaseudun tulevaisuus. Uutispäällikkö on kirjoittanut kommentin: ”Koronapandemian oikea vertailukohta on toinen maailmansota – maailma menee nyt uuteen järjestykseen.”

Toisessa maailmansodassa kuoli noin 90 000 suomalaista, ihmiset menettivät kotejaan, mutta jo tässä vaiheessa uutispäällikkö rinnastaa koronan ja sodat.

Hän jatkaa: ”Kiinnostavinta on nähdä mitä korona tekee kaupungistumisen megatrendille. Maaseutumainen elämänmuoto voi kokea uuden nousun.”

Uutispäällikön mielestä kolmannen maailmansodan tuoksinassa kaikkein kiinnostavinta on maaseutumaisen elämänmuodon uusi nousu.

 

Turun Sanomat tunnetaan henkilöstövastaisesta henkilöstöpolitiikastaan. Yt-neuvottelut toistuvat. Viimeksi neuvoteltiin kaksi vuotta sitten. Lehti tekee voittoa, mutta taas mennään: koronan aiheuttaman ilmoitusmyynnin hiipumisen takia suunnitellaan lomautuksia.

Tässä kriisissä olemme kaikki yhdessä!

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Oikaisu tehty 30.3. kello 11.45. Otsikkoon lisätty sana kolumnisti.