Huolestunut isä: "Vanhemmasta pojasta ei ole tietoa"

evakuointi
Teksti
Susan Heikkinen

Suomen Kuvalehden toimittaja Susan Heikkinen raportoi Jokelan koulukeskuksesta tuoreeltaan heti piiritystilanteen alettua.

Klo 13.20

Jokelan koulukeskuksen takaa ilmestyy musta mersu. Auto pysähtyy koululle johtavan Jyväkujan risteykseen ja se on sullottu täyteen ihmisiä. Autoa ajaa kypäräpäinen poliisi, joka kertoo, että hänellä on kyydissään kahdeksan evakuoitua.

Palelevat nuoret purkautuvat räntäsateiselle jalkakäytävälle, minkä jälkeen heidät ohjataan kävellen Jokelan kirkolle perustettuun evakuointikeskukseen.

Seuraavien 20 minuutin aikana sama kuvio toistuu useamman kerran.

Poliisi tyhjentää risteyksen ja kehottaa noin 30 paikalla olevaa toimittajaa ja valokuvaajaa seuraamaan tapahtumia kadun vastakkaiselta puolelta.

Klo 13.55

Piiritystilanne koululla jatkuu. Kahden koululaisen isä kertoo saaneensa tietoja koulun sisältä. Hän on saanut yhteyden koulun kotitalousluokassa olevaan nuorempaan poikaansa.

”Vanhemmasta pojasta ei ole mitään tietoa.”

Pojat ovat 14- ja 18-vuotiaita.

Klo 14.05

Suomen Punaisen Ristin evakuointibussi ajaa risteykseen, ja pian sen luo kävelee noin 30 järkyttyneen evakuoidun ryhmä. Isä juoksee bussille. ”Nuorempi poika on ilmeisesti bussissa”, isä sanoo.

Bussi lähtee viemään nuoria kohti Jokelan kirkkoa. Huolestunut isä säntää perään.

Katso video Jokelan koulukeskuksesta:

Siirry kuvagalleriaan