Finnair-huhu kumottiin nopeasti – Venäjän ylilentolupia ei aiota vaarantaa

Uutisanalyysi: Lentoyhtiöiden omistukseen puututaan entistä harvemmin.

British Airways
Teksti
Jyri Raivio

British Airways haluaa ostaa Finnairin, kertoi Kauppalehti. British Airwaysin emoyhtiön IAG:n edustaja vahvisti lehdelle, että yhtiöiden väliset neuvottelut ovat edenneet pitkälle ja uutisia kaupan etenemisestä ja omistusjärjestelyistä voi olla odotettavissa lähiaikoina.

Asianomaiset reagoivat nopeasti ja tiukasti. Finnair ei yleensä kommentoi markkinahuhuja, mutta teki nyt poikkeuksen ja julkaisi tiedotteen. Sen mukaan yhtiöllä tai sen osakkeenomistajilla ei Finnairin tietojen mukaan ole käynnissä tällaisia neuvotteluja.

IAG vastasi asiaa koskeneeseen tiedusteluun yksikantaan: ”Ei, meillä ei ole ollut mitään keskusteluja Finnairin kanssa.”

Uutinen perustui matkailuteollisuutta seuraavan yhdysvaltalaisen tietopalveluyhtiön Skiftin julkaisemaan uutiseen jo kolmen viikon takaa. Skift raportoi Finavian isännöimästä, Helsingissä pidetystä lentoyhtiöiden konferenssista, jonka järjesti konsulttiyhtiö CAPA.

Yhdessä seminaarin paneeleista käsiteltiin lentoyhtiöiden yhteistyötä ja siihen mahdollisesti liittyviä omistusjärjestelyitä. Paneelissa oli mukana Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.