Entinen Tukholman-suurlähettiläs Jarmo Viinanen valitti hallinto-oikeuteen: ”Varoitukseni kumottava”

Viinasta on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan epäilty seksuaalisesta häirinnästä.

suurlähettiläät
Teksti
Kimmo Lundén

Kirjallisen varoituksen ulkoministeriöltä saanut suurlähettiläs Jarmo Viinanen on jättänyt valituksen kohtelustaan Helsingin hallinto-oikeuteen. Viinanen joutui kohun ja ministeriön teettämän tarkastuksen perusteella jättämään suurlähettilään tehtävät Tukholmassa viime syyskuussa.

”Vaatimukseni on, että hallinto-oikeus kumoaisi minulle annetun varoituksen”, Viinanen kertoo hallintovalituksestaan Suomen Kuvalehdelle.

Virka- ja työsuhdeasioissa hallinto-oikeus toimii muutoksenhakutuomioistuimena. Helsingin hallinto-oikeuden kirjaamosta vahvistetaan, että Viinasen valitus tuli vireille sen jättöpäivänä, 23. marraskuuta.

”Valitukseni perustelut ja näkökulmat ovat keskeisiltä osin samat, jotka toin esille [varoituksen antamista edeltäneessä] kuulemistilaisuudessa. Työnantaja ei ottanut näitä silloin lainkaan huomioon. En ole toiminut vastoin virkavelvollisuutta”, Viinanen kommentoi hallintovalituksensa sisältöä.

Hallinto-oikeuden kirjaamon mukaan UM:n kirjallista varoitusta koskevat asiakirjat sisältävät salassa pidettävää tietoa.