Eduskunta edellytti Malmin lentotoiminnan turvaamista – Myös helikopterit häädetään vuodenvaihteessa, korvaavasta kentästä ei tietoa

Liikenne- ja viestintäministeriö ei ole edes yrittänyt löytää Malmille yhtä korvaavaa kenttää, vaan on jakanut lisätukea lentokentälle.

Helsinki
Teksti
Jyri Raivio

Eduskunta hylkäsi keväällä 2018 Lex Malmin eli kansalaisaloitteen, jonka allekirjoittajat pyysivät eduskunnalta toimia Malmin lentokentän säilyttämiseksi ilmailukäytössä.

Kenttäalueen omistaja Helsingin kaupunki aikoo hävittää kentän ja rakentaa sen paikalle asuntoja noin 25 000 asukkaalle.

Hylkäyspäätöksen yhteydessä eduskunta kuitenkin hyväksyi seuraavansisältöisen lausuman: ”Eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen turvaamiseksi, jotta Malmin lentokentän ilmailutoiminnot voivat jatkua hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä.”

Saman edellytyksen kirjasi ensimmäistä kertaa jo maan hallitus päättäessään vuoden 2014 kehysriihessä, että Malmi voidaan muuttaa asuinalueeksi vain sillä edellytyksellä, että kentän ilmailutoiminnoille löytyy korvaava paikka.

Silloinen liikenne- ja viestintäministeri Paula Risikko (kok) asetti joulukuussa 2014 erityisen työryhmän kenttää etsimään. Työryhmä ei kuitenkaan löytänyt korvaavaa kenttää, eikä lopulta saanut aikaan edes mietintöä.