Digita aikoo hakea norjalaisen Norkringin palauttamia tv-antenniverkon toimilupia

Tv-kanavat siirtyvät uusille taajuuksille antenniverkossa.

Digita
Teksti
Kimmo Lundén

Norkring heitti kesäkuussa pyyhkeen kehään ja palautti liikenne- ja viestintäministeriölle tv-antenniverkon toimiluvat Suomessa. Kanavanippua yhä hallitseva Digita Oy aikoo hakea norjalaisilta jääneitä UHF-taajuusalueen verkkotoimilupia, kun valtioneuvosto kilpailuttaa Norkringin toimiluvat uusiksi.

”Toki Digitassa olemme kiinnostuneita hakemaan”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala Suomen Kuvalehdelle.

Liikenne- ja viestintäministeriö on jatkanut Norkringilta jääneiden verkkotoimilupien voimassaoloa toukokuun puoleenväliin. Digita hallitsee vanhan lupansa mukaisesti kyseisiä UHF-taajuusalueen kanavanippuja B, C ja D.

Uusi kilpailutus on parhaillaan lausuntokierroksella. Verkkotoimiluvan liikenne- ja viestintäministeriö myöntänee edellisen kerran tapaan ”kauneuskilpailulla”.

Vaihtoehdon ja lisäkilpailua tuonutta Norkringia eivät Suomen markkinat enää houkuttane. Ilman valmista lähetysverkkoa norjalaisyhtiö ei saanut houkuteltua tv-lähetyksiä tekeviä ohjelmistoasiakkaitakaan. Norkringin toimilupakausi olisi alkanut vuonna 2017.