Bangkokiin juuttuneilla riittää vielä huumoria

Air Finland
Teksti
Karri Kokko

Rovaniemeläisen Jari Jokelan ja hänen perheensä loma Thaimaassa näyttää venyvän yli kaksi vuorokautta suunniteltua pidemmäksi. Matkalaisten piti päästä kotimatkalle Bangkokin lentokentältä jo tiistaina puoliltapäivin, mutta odottelu jatkui edelleen keskiviikkona.

”Nyt lähdön on ilmoitettu olevan torstaina iltapäivällä kolmelta. Sellainen parin vuorokauden ylimääräinen odotus tähän näyttää tulevan, mutta kyllä suurin osa täällä ottaa tämän huumorilla”, Jokela kertoi.

Lomalaiset on jumittanut Thaimaahan lentoyhtiö Air Finlandin lentäjien lakko. Ylimääräinen aika Thaimaassa on kulunut lähinnä odotellen ja vaihtovaatteita ostellen.

”Oloissa täällä ei ole moittimista. Myös tietoa uusista käänteistä on tullut sitä mukaa, kun sellaista matkanjärjestäjällä ja lentoyhtiöllä on ollut. Tieto on kyllä muuttunut koko ajan, mutta sellaista tunnetta ei ole ollut, että kukaan ei kertoisi meille mitään.”

Alun perin Jokelan piti olla torstaina jo työpaikallaan Lapin sairaanhoitopiirissä ja lapsen koulussa. Nyt ei ole kuitenkaan enää selvää sekään, kuinka matka Helsingistä kotiin Rovaniemelle lopulta taittuu.

”Alkuperäinen jatkolento on tietysti mennyt, ja perjantain ja lauantain lennot ovat täynnä. Mutta se on sitten sen ajan murhe, kunhan ensi tiedetään varmasti, miten täältä päästään pois.”

Teksti Laura Kolu (STT)