Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen työsyrjintäsyyte nurin: "Sana sanaa vasten" kääntyi Päivi Anttikosken tappioksi

Oikeuden mukaan päätös sivuuttamisesta tehtiin kesken prosessin todennäköisesti sen vuoksi, että Päivi Anttikoski oli hakenut samaan aikaan myös valtioneuvoston viestintäjohtajaksi.

Kai Telanne
Teksti
Mikko Niemelä

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt syytteet työsyrjinnästä Alma Median toimitusjohtaja Kai Telannetta ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvosta vastaan. Tuomio liittyy Aamulehden päätoimittajarekrytointiin, jossa nykyinen valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski koki tulleensa syrjityksi sukupuolensa perusteella.

Tapaus liittyy työhaastatteluun Tampereella 4. joulukuuta 2017. Haastatteluun liittyvät tapahtumat tulivat julki Suomen Kuvalehden uutisesta 20. heinäkuuta 2018.

Työhaastattelussa toimitusjohtaja Telanne oli kysynyt Helsingissä asuvalta Anttikoskelta hänen asumisjärjestelyistään siltä varalta, että hänet valittaisiin päätoimittajaksi.

Anttikoski ilmoitti Telanteelle, että hän muuttaisi viikoiksi Tampereelle, mutta hänen miehensä ja 10-vuotias poikansa jäisivät Helsinkiin. Syyttäjän mukaan Telanne oli Juvosen kuullen ilmoittanut Anttikoskelle, että 10-vuotias lapsi ei pärjää ilman äitiään.

Poliisitutkintaa johtanut Jari Kinnunen on luonnehtinut tapausta ”sana sanaa vastaan” -tilanteeksi.