Alma Median johtajat oikeuteen työsyrjinnästä – Jorma Ollilan johtama hallitus tukee syytettyjä

Tapahtumat tulivat julki, kun Suomen Kuvalehti uutisoi Päivi Anttikosken rekrytointiprosessista heinäkuussa 2018.

Alma Media
Teksti
Salla Vuorikoski

Sisä-Suomen syyttäjä on päättänyt nostaa syytteet työsyrjinnästä Alma Median toimitusjohtajaa Kai Telannetta ja henkilöstöjohtaja Virpi Juvosta vastaan. Syytteet liittyvät heidän toimintaansa Aamulehden päätoimittajan rekrytoinnin yhteydessä. Asiasta tiedottaa Alma Media. Rikossyyte koskee tehtävää hakeneen Päivi Anttikosken tapausta.

Samaan rekrytointiin liittyi myös toinen rikosepäily, jossa Alma Median johtajien epäiltiin syrjineen Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikköä Johanna Vesikalliota. Alma Median tiedotteen mukaan syyttäjä on tehnyt toisen epäilyn osalta syyttämättäjättämispäätöksen.

Alma Median hallitus ilmoittaa saaneensa yksityiskohtaisen selvityksen syytetyiltä ja luottavansa siihen, ettei prosessissa ole tapahtunut työsyrjintää.

”Syytteen nostamisella ei ole vaikutusta asianomaisten asemaan Alma Mediassa. Hallitus seuraa oikeusprosessia ja arvioi asiaa tarvittaessa uudelleen, kun lopputulos on tiedossa”, tiedote siteeraa hallituksen puheenjohtajaa Jorma Ollilaa.

Tapahtumat tulivat julki, kun Anttikoski kertoi rekrytointiprosessistaan Suomen Kuvalehdelle heinäkuussa 2018. Hänen mukaansa päätoimittajavalinta tyssäsi, kun esille nousivat Anttikosken kaavailemat asumisjärjestelyt.