Etsimme dynaamista persoonaa

Joka viides suomalainen on kokenut työnhaussa ikäsyrjintää. Halutuin työntekijä on 30–40-vuotias. Jos ei ole nainen.

ikäsyrjintä
Teksti
Asta Leppä
Kuvitus
Outi Kainiemi

Työnantajan selvityksen mukaan irtisanominen on kohdistettu valvontapyynnön tekijään (tekijöihin), koska työnantaja on halunnut säilyttää palveluksessaan liiketoiminnan kannalta osaamiseltaan ja ammattitaidoltaan pätevimmät työntekijät, joilla olisi osaamisensa ja ammattitaitonsa puitteissa laajemmat edellytykset vastata myös tulevaisuuden liiketoimintamuutosten mukaansa tuomiin ammatillisiin haasteisiin.”

Näin perusteli jakeluverkkojen asennusyritys Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon (avi) sitä, että se oli vuonna 2017 irtisanonut kahdeksan varttunutta työntekijää. Työntekijät olivat 52–62-vuotiaita. Muutama oli osatyökyvyttömyyseläkkeellä tai teki kevennettyä viikkoa, yhdellä oli vamma. Yksi oli juuri kuntoutunut työtapaturman jälkeen työkuntoiseksi.

Aluehallintoviraston tarkastuspapereiden mukaan saman vuoden maaliskuussa yritys oli maksanut tulospalkkioita. Tilauskanta näytti hyvältä, työpaikalla töitä oli yhden työntekijän mukaan välillä jopa liikaa, silti huhtikuussa yhteensä yksitoista työntekijää sai lähtöpassit.

Kahdeksan irtisanottua oli vienyt asian eteenpäin. He syyttivät työnantajaansa ikäsyrjinnästä.