Abitärpit: SK kokosi lukupaketin kevään ylioppilaskokelaille

Opettajat kertovat, mihin aiheisiin abiturienttien kannattaa kiinnittää huomiota.

abitärpit
Teksti
Kukka Mäenpää

Suomen Kuvalehti kokosi kattavan Abitärpit-lukupaketin, johon tutustumalla abiturientit voivat syventää tietojaan valmistautuessaan kevään kirjoituksiin.

Abitärppeihin on haastateltu äidinkielen ja reaaliaineiden opettajia. Heitä on pyydetty arvioimaan, millaisia teemoja kevään ylioppilaskirjoitukset saattaisivat käsitellä.

Jokaisen haastattelun alle on kerätty opettajien valitsemia aiheita-alueita, jotka saattavat nousta teemoiksi yo- kirjoituksissa. Aihe-alueiden alle on listattu aiheita käsitteleviä uutisia, reportaaseja, infografiikoita, mielipidekirjoituksia ja blogitekstejä, jotka on julkaistu SK:ssa. Lista täydentyy tulevien viikkojen aikana.

Opettajat olivat yhtä mieltä siitä, että abiturientin on oltava perillä ajankohtaisista aiheista. He arvioivat, että yo-kokeet on tehty noin vuosi ennen kirjoituksia. Siksi tärppeihin on koottu tärkeimmät tapahtumat ja puheenaiheet vuosilta 2013–2015.

Myös uusimpien tapahtumien tietäminen on silti eduksi. Mediaa seuraamalla ja lukemalla erilaisia tekstejä voi saada esimerkkejä vastauksiinsa ja osoittaa niiden avulla lukeneisuuttaan ja kypsyyttään.