WSOY ratkoo ongelmiaan - nyt haussa uusi kustannuspäällikkö

Profiilikuva
Blogit Kohtaamiset

Kustantajaksi nimitetyn Harri Haanpään tyhjäksi jättämälle paikalle etsitään uutta kotimaisen kirjallisuuden kustannuspäällikköä, kertoo sunnuntain Helsingin Sanomissa julkaistu työpaikkailmoitus.

Mitä tahansa WSOY:n suunnalta kuuluukin, herättää heti huomiota. Mitä maan suurimmassa kustantamossa on oikein meneillään, kun väkeä sanotaan joukoittain irti ja kirjailijatkin lähtevät alta?

Yrityksen tulevaisuus kustantajana on yleisen arvion mukaan henkilöitynyt nimenomaan Harri Haanpäähän. Niin kauan kuin kirjailijoiden luottohenkilö ja arvostettu tekstien toimittaja pysyy talossa, sillä on edes jonkinlaista toivoa säilyttää asemansa ja uskottavuutensa laadukkaan kotimaisen kaunokirjallisuuden julkaisijana.

Eilinen työpaikkailmoitus ehti jo herättää (myös tämän kirjoittajassa) spekulaatiot siitä, että nyt myös Haanpää olisi jättämässä talon. Kriitikko Aleksis Salusjärven blogissaan esittämä arvelu oli tietysti ennenaikainen, mutta kirjoituksen kommenttiosuus kannattaa silti panna merkille: huoli WSOY:stä on kirjallisuusyhteisön yhteinen riippumatta siitä, kuuluuko kustantajan talliin vai ei.

Lisää WSOY:n tilanteesta SK:n sivuilla