Työvälineinä viulu ja matkakirjoituskone

Profiilikuva
Blogit Kohtaamiset

Talossa on taas uutta väkeä. Runoilija Anthony Hawley ja viulisti Rebecca Fischer kaksine tyttärineen saapuivat eilen junalla Roomasta, jonne he olivat lentäneet kotikaupungistaan Lincolnista Nebraskasta.

Kävi pian ilmi, että meillä on Anthonyn kanssa yhteisiä tuttuja, muun muassa runoilija Jennifer Scappettone, jonka tapasin muutama viikko sitten Roomassa. Facebookissa näitä yhteisiä ystäviä on pitkälti toistakymmentä. Useimpia heistä kumpikaan ei ole koskaan varsinaisesti tavannut, mutta se on tämän kansainvälisen runoyhteisön luonne. Verkko yhdistää tavalla, josta ennen saattoi vain uneksia.

Ennen kuin aikaero väsytti uudet residenssituttavuutemme ehdittiin kuitenkin kysellä toistemme tekemisistä. Anthony on julkaissut muutaman runoteoksen tutuilla pienkustantajilla, sen lisäksi hän tekee myös kuvataidetta. Rebecca puolestaan soittaa viulua maineikkaassa jousikvartetissa nimeltä Chiara String Quartet.

Aikaa ei juuri hukata. Jo iltapäivällä pihakatoksesta kantautuvat työnteon äänet. Rebecca käy läpi päivittäisiä harjoitteitaan ja Anthony naputtelee visuaalista runoutta mukana tuomallaan matkakirjoituskoneella.