Suomalaisten e-kirjojen kauppa alkoi verkossa

Profiilikuva
Blogit Kohtaamiset

Akateeminen kirjakauppa avasi pelin ryhtymällä myymään e-kirjoja.

Se on ollut tiedossa, että e-kirjat ovat tulossa Suomeen ja että useampikin toimija suunnittelee niiden kaupan aloittamista. Mutta kuka uskaltaisi olla ensimmäinen?

Kilpailun käynnisti Akateeminen kirjakauppa, joka tarjoaa nyt sähköisiä kirjoja myös suomenkielisille lukijoille.

Tässä vaiheessa valikoima on ymmärrettävästi suppea, mutta kasvanee kaikesta päättäen vauhdilla, kun kustantajat saavat tuotteensa liikkeelle.

Suomalaisten sähkökirjojen hintataso tosin hieman arveluttaa. Esimerkkinä Anna Janssonin dekkari Haudankaivaja, jota myydään paperiverisona noin 32 euron hintaan, kun taas e-kirjan hinta Akateemisella on 27,90. Vertailun vuoksi: Amazonin verkkokaupassa Stieg Larssonin jännärit ovat ladattavissa reilusti alle kymmenen euron hintaan.

Uusia asiakkaita houkutellaan toki myös alennuksin. Esimerkiksi Jarkko Sipilän uutuus Katumurha lähtee 30 prosentin alennuksella hintaan 18,13.

Runouden ystävät saavat vielä odottaa laajempia valikoimia. Ensi alkuun kaupassa on tarjolla vain Tommy Tabermannin kokoelma Tähtiä kämmenellä.

Periaatteessa kirjoja pääsee lukemaan heti. Erilaisten lukulaitteiden ja standardien moninaisuus tosin saattaa aiheuttaa lievää alkuhämminkiä, mutta niistä tehdään selkoa verkkosivujen käyttöohjeissa.

Lisää aiheesta

Kirja-ala pohtii kirjan ja kustantamisen tulevaisuutta (Kohtaamisia 4.9.2010)