Kohtaamiset-blogi käsittelee kirjallisuutta ja kulttuuria.

Linkin takana: Voima, ruotsidemokraatit, konstailu ja kevytmodernismi

Karri Kokko
Blogit Kohtaamiset 3.3.2011 22:34

* Hanna Kuusela kehottaa Voimassa kulttuurin toimijoita lopettamaan kauhistelunsa muuatta vaaliohjelmaa kohtaan ja vaatimaan sen sijaan linjanvetoja omilta puolueiltaan. ”He provosoituvat jokaisesta provokaatiosta, ja ovat näin antaneet poliittisen aloitteentekijän roolin perussuomalaisille”, Kuusela kirjoittaa.

* Vaikka ”postmodernismia” ja ”ymmärrettävää taidetta” ei ruotsidemokraattien kulttuuripoliittisessa ohjelmassa mainita, kovin on silti tutun oloista.

* Kirjallisuudentutkija Risto Niemi-Pynttäri sen sijaan asettaa ”tekotaiteellisen konstailun” raameihinsa. ”Kuka voi nähdä, että teoksessa ei ole mitään ihmeteltävää, eikä mitään arvotuksellista”, Niemi-Pynttäri kysyy. ”Onhan nyt tavallisissa lauseissa ja sanapareissakin ihmeteltävää vaikka kuinka, jos on alttiina sellaiselle.”

* Ensimmäinen Aleksis Salusjärven toimittama Kritiikin Uutisten numero on ilmestynyt. Lehdessä juttua muun muassa 2000-luvun runouden ”kevytmodernismista”.

* Hiltusen antikvariaatin paluu on ehdotomasti hyvä uutinen.

* Vanhaa Amerikkaa värivalokuvina kelpaa katsoa.

* Kirjailijaliitto reagoi sähkökirjan tuloon ja muihin kustannusalan mullistuksiin teettämällä jäsenilleen uuden ”mallikustannussopimuksen”.

Karri Kokko

Keskustelu

Edistykselliset taiteilijat ovat ymmällään, kun porvarit suosivat taiteita enemmän kuin rahvaan puolueet. Kokoomusta ei uskaltaisi ihan kehua vaikka se on heille rahaa tyyrännyt, kun pitäisi olla jälkimarsistia eikä Jutan taustavoimiakaan passaisi suututtaa jos ne pääsis valtaan. Perusfennoja on lupa arvostella ja haukkua, kun ne tekee ihan oikeita töitä. Ja vielä taidekäsityskin on klassis-konservatiivinen. Pthyi
mokomia juntteja.
Taidemaakarit eivät osaa markkinoida tuotteitaan ja siksi pysyvät köyhinä. Nyt on muuten tullut nettiin fantastinen taiteen kauppapaikka taidesivut.net, jossa kaupanteko on tosi helppoa.

Jaksat sitten narista tästä peruskansasta joka ei haluakaan antaa määrättömästi rahaa kissantappovideoiden tekemiseen ja paskanheittelijöiden kouluttamiseen?

Näitä luetaan juuri nyt