Blogit

Kohtaamiset-blogi käsittelee kirjallisuutta ja kulttuuria.

Linkin takana: Voima, ruotsidemokraatit, konstailu ja kevytmodernismi

Blogit Kohtaamiset 3.3.2011 22:34
Karri Kokko
Karri Kokko - avatar

* Hanna Kuusela kehottaa Voimassa kulttuurin toimijoita lopettamaan kauhistelunsa muuatta vaaliohjelmaa kohtaan ja vaatimaan sen sijaan linjanvetoja omilta puolueiltaan. ”He provosoituvat jokaisesta provokaatiosta, ja ovat näin antaneet poliittisen aloitteentekijän roolin perussuomalaisille”, Kuusela kirjoittaa.

* Vaikka ”postmodernismia” ja ”ymmärrettävää taidetta” ei ruotsidemokraattien kulttuuripoliittisessa ohjelmassa mainita, kovin on silti tutun oloista.

* Kirjallisuudentutkija Risto Niemi-Pynttäri sen sijaan asettaa ”tekotaiteellisen konstailun” raameihinsa. ”Kuka voi nähdä, että teoksessa ei ole mitään ihmeteltävää, eikä mitään arvotuksellista”, Niemi-Pynttäri kysyy. ”Onhan nyt tavallisissa lauseissa ja sanapareissakin ihmeteltävää vaikka kuinka, jos on alttiina sellaiselle.”

* Ensimmäinen Aleksis Salusjärven toimittama Kritiikin Uutisten numero on ilmestynyt. Lehdessä juttua muun muassa 2000-luvun runouden ”kevytmodernismista”.

* Hiltusen antikvariaatin paluu on ehdotomasti hyvä uutinen.

* Vanhaa Amerikkaa värivalokuvina kelpaa katsoa.

* Kirjailijaliitto reagoi sähkökirjan tuloon ja muihin kustannusalan mullistuksiin teettämällä jäsenilleen uuden ”mallikustannussopimuksen”.

Kohtaamiset -blogin kirjoittajat

Riitta Kylänpää - avatar
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.