Linkin takana: Terrori, Topiikki, tabletit, Tali, Pietari ja Prosak

Profiilikuva
Blogit Kohtaamiset

* Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto ehdottaa keinoja terrorin torjumiseksi: ”Terrorismin uhkaa voidaan torjua kahdella tavalla: Ensiksi ottamalla huomioon heikot signaalit, joita usein kuullaan, kun ääriryhmät etääntyvät yhteiskunnasta ja alkavat valmistautua rikolliseen toimintaan. Toiseksi ratkaisemalla niitä polttavia kysymyksiä maailmalla, jotka herättävät katkeruutta ja luovat pohjaa epätoivoisille teoille.”

* Kuusi suomalaista kulttuurilehteä vieraili Pietarissa. Tässä tutustumiskäynnin tulokset.

* Verkkolehti Topiikki seuraa maailman uutistapahtumia. Sivuston iskulauseita ovat mm. ”Monta näkökulmaa aiheeseen, josta ei ole yhtä totuutta” ja ”Avauksia ja keskustelua asioista, joilla on väliä”.

* Tabletit ja älypuhelimet rynnivät markkinoille. Innovaatiolaboratorio TigerSpike kertoo, missä mennään. (pdf)

* Business Insiderin mukaan uusi ja vanha media ovat jo nyt markkina-arvoltaan saman suuruiset. Sama lähde tarjoaa ”viidessä minuutissa” katsauksen median tulevaisuuteen.

* Ruotsin Televisio tarjoaa tunnin mittaisen dokumentin WikiRebels ihmisistä WikiLeaksin takana.

* Virolainen kirjailija Jaan Kaplinski ei halua, että hänelle tullaan sanomaan, kuinka hänen tai muitten virolaisten tulisi käyttää äidinkieltään. Niinpä hän ilmoittaa – puolivuosisataisen uran jälkeen – lakanneensa olemasta virolainen (tai viron kielellä kirjoittava) kirjailija: ”Goodbye my Estonian”, Kaplinski otsikoi uusimman blogimerkintänsä.

* Talin golfkenttä nostattaa kapinahenkeä. Taiteilija Kari Yli-Annala tiivistää monen tunnelmat: ”Ahneus nousee parrasvaloihin kun huomattavia etuuksia itselleen kahmineet ryhmät eivät tiukan taloudenpidon aikana vaadi vyönkiristystä itselleen vaan jo entuudestaan köyhille ja muille hädänalaisille ryhmille.”

* Menovinkki: Prosak-klubilla esiintyvät kirjailijat Pirjo Hassinen ja Juha Hurme. Ravintola Dubrovnik, Helsinki. Ti 14.12. klo 19.