Linkin takana: Nenäpäivä, Google ja Tunkeilija

Profiilikuva
Blogit Kohtaamiset

* Kirjailija ja juristi Jukka Kemppinen ennusti Finlandia-voittajan puoli vuorokautta ennen uutisen ilmituloa. Perustelujen mukaan Mikko Rimmisen Nenäpäivä on ”enemmänkin kuin tämän vuoden mainittavin proosateos. Se on erinomaisen hyvää kirjallisuutta ja hauska.”

* Mikä ihmeen äänirunous? Googlen käännösohjelmalla sitä pystyy tuottamaan kuka tahansa. Kiitokset tienraivauksesta menevät tässä tapauksessa ystävälleni Joonakselle. [klikkaa ”kuuntele”]

* Samaisen yhtiön kohuttu kirjaprojekti aikoo mullistaa sähkökirjojen myynnin. Wall Street Journal kertoo miten.

* Kirjallisuuslehti New York Review of Books on sitä mieltä, että jos kaikki menee hyvin, Google Books saattaa kaikki kirjat kaikkien ulottuville.

* Täällä Suomessa runoilija Juhana Vähäsen runoutta kannattaa pitää silmällä. Siinä ruoho on heleänvihreää keskellä kaamostakin.

* Kuluttajat kaipaavat suomenkielistä sisältöä lukualustoihinsa ja ennen muuta paperiversioita halvemmalla. No, nyt sitä saa. Tero Hannulan uutuusromaani Tunkeilija irtoaa e-versiona vitosella.

* Anja Snellman osallistui Euroopan Kirjailijaparlamentin kokoukseen Istanbulissa. Kokouksen päätteeksi osanottajat halusivat osoittaa kollegiaalisen tukensa islamia arvostelleelle V. S. Naipaulille.

* Ja jottei unohdettaisi muita taiteita: verkossa toimiva taidelehti Hilda Magazine esittelee valokuvaaja Elina Brotheruksen.

* Suomalainen nykyrunoko epäpoliittista? Kriitikko Maaria Pääjärvi luutii vastaan.

* HS:n blogisti Kirsi Piha puolestaan tarttui toiseen ajankohtaiseen aiheeseen. Onko kriitikko kuollut?

* Patalonia-blogin rennon valistuneet nimimerkit ”tokkopa” ja ”vaikkapa” ottivat kiinni Pihan pohdiskelusta. Keskustelu jatkuu.