Kohtaamiset-blogi käsittelee kirjallisuutta ja kulttuuria.

Halla-aho vedätti omiaan, muttei hämännyt kaikkia lukijoitaan

Karri Kokko
Blogit Kohtaamiset 29.5.2011 12:42

Perussuomalaisten rasisminvastainen julkilausuma on osoittautumassa tarkkaan harkituksi sanahelinäksi ja rasismin vähättelyksi.

Keskiviikkona julkaistu teksti (pdf) antaa otsikkoaan myöten ymmärtää, että rasismisyytösten kohteeksi joutunut puolue tuomitsee yksimielisesti kaikenlaisen syrjinnän.

Taitavasti muotoiltu julkilausuma osoittautuu lähemmässä tarkastelussa kaikkea muuta kuin rasismin vastaiseksi, arvioi kirjallisuuden- ja kulttuurintutkija Jussi Ojajärvi blogissaan.

Ojajärven mukaan tekstin kirjoittaja eli perussuomalaisten Jussi Halla-aho syyllistyy tietoiseen vääristelyyn eli tässä tapauksessa rasismin vähättelyyn.

”Se on taitavaa retoriikkaa ja ennenkuulumattoman röyhkeää”, Ojajärvi huomauttaa käytyään seikkaperäisesti läpi julkilausuman merkilliset kiemurat.

Julkilausuman allekirjoittaneet perussuomalaisten kansanedustajat ovat tulleet kollegansa harhauttamiksi, Ojajärvi arvioi.

”Kaikkien Halla-ahon tekstien kanssa tekemisissä olevien olisikin korkea aika herätä ja huomata, että retoriikallaan Halla-aho vedättää heitä.”

”Hypätkää kyydistä ennen kuin on liian myöhäistä”, Ojajärvi päättää kirjoituksensa.

Karri Kokko

Keskustelu

Helsingissä 5 päivänä elokuuta 1970. 5/70
Kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskeva KANSAINVÄLINEN YLEISSOPIMUS

”Tässä yleissopimuksessa tarkoittaa käsite ”rotusyrjintä” kaikkea rotuun, ihonväriin syntyperään tahi kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvaa erottelua, poissulkemista tai ETUOIKEUTTA, jonka tarkoituksena tai seurauksena on ihmisoikeuksien ja perusvapauksien tasapuolisen tunnustamisen, nauttimisen tai harjoittamisen mitätöiminen tai rajoittaminen poliittisella, taloudellisella, sosiaalisella, sivistyksellisellä tai jollakin muulla julkisen elämän alalla.”

On hyvä, että kokoomusnuoret ovat tulleet myös perussuomalaisten linjoille ja tuomitsevat positivisen syrjinnän enemmistön oikeuksien kustannuksella. Ehkäpä lopulta asiat alkavat painaa enemmän kuin loputon viha Halla-ahoa kohtaan.

Halla-aho on yksi Suomen fiksuimmista poliitikoista! Ikävää, että hän on joutunut ”puna-vihersokeiden” tietoisen syrjinnän ja ajojahdin kohteeksi. Tsemppiä Jussi!

Tämänpäiväinen puolenpäivän keskustelu radio Vegassa vahvisti taas ylempänä kertomaani, että rkp:n hallitsemissa medioissa harjoitetaan rakenteellista rasismia suomenkielisiä vastaan – suomenkielisten lupamaksuilla.
Keskustelun aiheena oli suomalaisten (finnar) tavat, ja riikinruotsalaisittain puhuva juontaja tiedusteli kolmelta maahamuuttajalta heidän sopeutumistaan suomalaiseen elämään, ja esimekkinä oli, kuinkas muuten ”juominen”.
Koko keskustelu keskittyi haukkumaan suomalaisia(finnar), suomalaista(finsk) elämäntapaa.
Osallistujat toistivat riikinruotsalaisen keskustelua johtavan toimittajan, Johan Andersson lypsäminä kaikki yllä luettelemani kliseet, jotka he olivat oppineet rkp:ltä. Osallistujat osasivat ruotsia ja olivat täysin sisäänajettuja suomenruotsalaiseen rasismiin suomenkielistä enemmistöä kohtaan.
Miten hersyvästi raikuikaan nauru, kun vietnamilainen rouva Thuy La Lee kuvaili suomalaista(finsk) juomatapaa -suomenkielisillä alueilla-, kuinka he ”makaavat kaduilla juovuksissa”. Toista oli Leen mukaan Närpiössä, jossa ei sellaista toki esiinny, vaan siellä ollaan raittiita. Johansson ynähteli hyväksyvästi, vaikka tiesi toki tilastot, joiden mukaan juuri ruotsinkielisellä pohjanmaalla alkoholin käyttö on mittavaa.
Gambialainen herra Modau Sibideh taas kauhisteli vapunviettoa. Keskutselun kliimaksi koettiin, kun hän arveli, että ei ilman kypärää ollut halunnut lähteä silloin ulos, koska ”viinapullo olisi osunut päähän”.
Keskustelu on kuultavissa Areenassa.

Koska useimmat suomenruotsalaiset nuoret eivät ole halukkaita lähtemään radioon haukkumaan suomenkielisiä ystäviään ja heidän vanhempiaan, on radio Vega rkp:n avulla rekrytoinut maahanmuuttajia tähän likaiseen työhön. Innokkaasti he tulevatkin. Kiihkein kaikista perussuomalaisten haukkujista lienee venäläistaistautainen Ilya Spiegel, joka ilmeisesit on nyt laitettu sivuun vähäksi aikaan Vegassa. Vielä lopputalvesta hän huusi ja läiski natsikorttia, ilmoitti jopa, että rkp aikoo nyt ”ryhtyä toimiin”. Toimittaja kysyi mihin, mutta ei saanut vastausta. Spiegelilla on kesken jokin jupakka myös Helsingin rautatieaseman vartijoita vastaan, joiden hän väitti mukiloineen häntä hississä.
Maahanmuuttajat, jotka on sijoitettu esim. Närpiöön, omaksuvat tehokkaasti rkp-rasismin. He hakevat turvaa itselleen ja huomaavat myös helposti, että taistelemalla rkp:n taisteluja, he saavat runsaat edut.
Kuten Numminen sanoo: ”lompakko ilhaduttavaan kuntoon”.

Halla-Aho (PS): ”Tuomitsemme mihin tahansa etniseen, uskonnolliseen, kulttuuriseen, aatteelliseen, kielelliseen tai poliittiseen ryhmään kohdistuvan yleistävän tai valheellisen mustamaalauksen ja demonisoinnin riippumatta siitä, edustaako ryhmä enemmistöä vai vähemmistöä.”

Jotkin ojajärvet ja kokot pyrkivät kukkahattutätyköiden piireihin ja yrittävät keksiä vaikka mitä kauheuksia YK:n syrjinnänvastaisesta sopimuksesta. Mutta yhtään ei hävetä, eihän.

copy-paste: Saman artiklan neljännessä kohdassa kerrotaan, mitä ei tarkoiteta rotusyrjinnällä! Kopioin sen tuonne ylemmäs aiemmin. Tuota rajausta en ole löytänyt Halla-ahon paperista. Halla-ahon paperi ei siis ole YK:n Kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskevan kansainvälisen yleissopimuksen mukainen. Siinä on lainauksia ”soveltuvin” osin, joilla yritetään hämätä ja kommenteista päätellen siinä on onnistuttukin hyvin.

Neljännen kohdan rajauksella lainoppineet perustelevat mm. ruåtsinkielisten erityisoikeuksia Suomessa. Onko se tarpeellista ruåtsinkielisten osalta? Ei varmaankaan, mutta monen muun ryhmän osalta on!

Tärähtäneistön edustajat näemmä täydessä paniikissa kun Persut haluaa suomalaiset ruotsalaisten kanssa samalle viivalle.

Yhtään puheenvuoroa ei ole ollut vielä saamelaisista. Ovat vissiin vahvempi vähemmistö kuin ruotsalaiset.

Nuorissa on tulevaisuus, ja on selvää että Suomen nuoriso , jopa poliikot, haluaa eroon pakkoruotsista, tuosta naurettavasta ja rasistisesta ilmiöstä tämänpäivän modernissa EU Suomessa !

Mikael Kosk on kirjoittanut tuon HBL:n pääkirjoituksen, jossa hän väittää että rasismia voidaan löytää vain enemmistön toiminnasta.

Ojajärvellä näyttää olevan pakonomainen tarve mollata Halla-Ahoa ja kumppaneita keinolla millä hyvänsä, tosin pääasiassa mielikuvituksen voimalla. Ja toimittaja Kokko säestää kiitollisena.

Jos todellakin näkee piruja joka nurkassa – myös siellä, missä niitä ei ole – kannattaa vaihtaa lääkitystä.

”Mikael Kosk on kirjoittanut tuon HBL:n pääkirjoituksen, jossa hän väittää että rasismia voidaan löytää vain enemmistön toiminnasta.”

Herra Nelson Mandela olisi ehkä asiasta hieman eri mieltä.

Huolestuttavaa että Suomen-Kuvalehdessäkin on alkanut tulla enenevässä määrin näitä hätä huutelu kirjoituksia Perussuomalaisista ja ja Halla-Ahosta.
Itse Halla-Ahon tekstihän oli loistava ja vain tuollaisen julistuksen itsekin allekirjoittaisin.

”Tuhnu” ei opettanut Soinille politiikan peliä ja neuvottelutaitoa! Vaikka Timo Soini on ymmärtävinään jalkapallosta ja kulkee se brittirätti kaulassa, ei hän todellisuudessa pelistä mitään ymmärrä. Kun tuomari viheltää pelin alkaneeksi, silloin Soini luulee että juostaan katsomoon. Siellä se ihmettelee kun kentällä ruvetaan pelaamaan. Ihmeellistä miten pelaajat siirtelevät palloa pelaajalta toiselle. Sitä Soini ei voi alkuunkaan käsittää miksi pallo siirtyy myös joukkueelta toiselle. Ja jos tuomari puhaltaa pelikatkon, silloin Soini luulee että peli päättyi ja lähtee kotiin.

Jos Soini olisi joskus itse urheillut ja pelannut jalkapalloa niin hän ymmärtäisi, että samalla tavalla kuin jalkapallossa niin toimitaan myös politiikassa. Ja hallitusneuvotteluissa.

Juttuhan on nyt niin, ettei Suomi oikein voi allekirjoittaa YK:n ihmisoikeusjulistusta, koska sitä eo noudateta Suomen ”tasavallan” alueella. Jos tarkkoja ollaan, ”tasavaltaa” ei tulisi käyttää Suomen määrittelemiseen. Myös koklonialissa Afrikassa on tietenkin ”tasavaltoja” lähes vastaavien pulmien kanssa. Niissä sentään opitaan maailmankieliä, eikä vaadita todistusta joentakaisen naapuriheimon murteesta esim. Washingtonin tai Pariisin lähettiläältä.

Mutta mikä siis, täsmällisesti ottaen, oli väärin tuossa H-A:n tekstissä?

Rkp-läinen vähemmistövaltuutettu oik.tiet yo. Eva Biaudet on antanut haastattelun ruotsinkieliselle yle:lle.
Se kirjoittaa:
”Ensin otti Perussuomalaisten eduskuntaryhmä etäisyyttä rasismista, mutta asettui samanaikaisesti kaikkea vähemmistöjen etuoikeuksia vastaan.”

Tämähän ei ole totta, eli PS ei vastusta esim. invalidien autopaikkoja, kuten rkp-mediassa on yleisesti viime päivinä kirjoitettu mielipidepalstoilla..

Biaudetin mukaan:
”Jotakin ryhmää kohdellaan erityisesti, että tapahtuisi oikeudenmukaisuus ja tuo ryhmä nostettaisiin epäoikeudenmukaisuudesta muiden ryhmien tasoille, joilla ei ole sitä ominaisuutta, mikä tuolla etuoikeutetulla ryhmällä on.”
Esimerkkinä Biaudet mainitsee vammaiset oppilaat koulussa, jotka tarvitsevat avustajan, että saisivat samat mahdollisuudet kuin ei-vammaiset. Biaudetin mukaan tämä on perusperiaate, koska koko yhteiskunta pyrkii vähentämääne eriarvoisuutta.
Biaudet ei mainitse ruotsinkielisiä, koska hänelle olisi rkp:n edustajana piinallista ottaa asia esiin. Ruotsinkielisten etuoikeudet ja kiintiöthän eivät ole koskaan olleet tarpeen, koska he ovat muutenkin aivan toimeentuleva joukko. Ruotsinkielisethän eivät ole muita ryhmiä alemmalla tasoilla, mistä Biaudet on elävä todistekappale.

”Kyse ei Biaudetin mukaan ole siitä, että vammaisuus tekisi ihmisestä huonomman, vaan siitä, että muut kohtelevat vammaista huonommin omien ennakkoluulojensa vuoksi. Kyse ei ole pätevyydestä, sanoo Biaudet.”
Biaudet ei kerro, pitääkö ruotsinkielisiä hänen ja Rkp:n mielestä syrjiä positiivisesti, koska suomenkieliset(finnar) eiväthalua ”omien ennakkoluulojensa vuoksi”pakkoruotsia, eivätkä suostu palvelemaan sillä ruotsinkielistä ryhmää. Tämän vaikutelman ainakin minä sain hänen puheestaan. Suomenkielisillä on ”väärä asenne”, he eivät halua palvella.

Toimittaja kysyy Biaudetilta: ”Perussuomalaiset katsovat, että positiivinen syrjintä on yhtä tuomittavaa kuin rasismi. Miten suhtaudut siihen?”
Biaudet:
”- En oikein tiedä, miten he ajattelevat…”
Biaudet ja ruotsinkielinen yle siis esittävät PS:n paperin lukijoilleen siten, että PS haluaa poistaa vammaisilta lapsilta kouluavustajat.
Näinhän ei ole ja ruotsinkielinen YLE siis vääristelee tietoisesti.
”Kova yhteiskunta ilman erityisoikeuksia, koska ilman positiivista syrjintää tulee viidakon laki, vahvin voittaa….monien ihmisten resurssit jäisivät hyödyntämättä, jos hän istuu rullatuolissa, sairastaa diabetesta tai on eri näköinen.”

Pitikö Biaudet nostaa vähemmistövaltuutetuksi positiiviesn syrjinnän avulla, vaikka hänellä ei ole edes loppututkintoa, koska jonkun tahon mielestä hänen valtavat resurssinsa olisivat jääneet hyödyntämättä, jos häntä ei olisi valittu virkaan?

Ruotsinkielinen YLE ja vähemmistövaltuutettu Biaudet(joka itse sai paikkansa poikkeusjärjestelyin, ohi pätevien hakijoiden, poliittisesti) vaikenevat täysin kieliasiasta, johon PS paperissaan viittaa. PS ei vaadi viidakon lakia, vaan esim.ruiotsinkielisten positiivisen syrjinnä lopettamista.
Mutta eihän Biaudet, joka itse nauttii positiivisesta syrjinnästä, voi tuomita positiivista syrjintää. Hän vain ilmoittaa, että ”ei ymmärää”.

Tällaisesta yleisradion journalismista me suomenkielisen maksamme.

Suomessa on vähemmistövaltuutettu, joka ei ymmärtää, mistä positiivisessa syrjinnässä on kyse, koska hän on itse saanut asemansa positiivisen syrjinnän avulla.

Halla-aho on oikeassa. Amerikassa ei paapota, vaan on taisteltava oma paikkansa yhteiskunnassa vaikka mongerruskielellä. Täällä naisvalta hoivavietissään kustannuksista ja yhteiskunnallisista seurauksista piittaamatta ottaa hoivattavia ja vaihtaa kansaa. Moni on ollut niin ronkeli ettei ole kelvannut suomenmies sukua jatkamaan vaan pitää olla toismainen. Erilaisille vähemmistöille etuuden antaminen on rasistista, koska siinä viestitään, ettei niistä ole yksilöllisiin suorituksiin.

Suomessa on oikein aito apartheid-yliopistokin. Akateemista huumorintajua osoittaa että siellä toimii Ihmisoikeusinstituuttikin.

Nimittäin vaikka Åbo Akademin pääsykoe on ruotsiksi ja pääsykoekirjat on ruotsiksi järjestetään suomenkielisistä lukioista valmistuneille ylioppilaille lisäksi erillinen ruotsin kielen koe.

Sen vaikeusastetta säädellään suomenkielisten hakijoiden määrän perusteella, jotta suomenkielisten opiskelijoiden määrä pysyy ”sopivana”. Ja kuten edellä todettu, suomenkielisistä lukioista kirjoittaneiden ei sallita pyrkiä englanninkielisessä pääsykokeessa. Voisihan joku livahtaa sitäkin kautta sisään.

Toisin sanoen, vaikka ruotsin kielen pakollista opiskelua perustellaan suomenkielisille tarpeella tuottaa palveluja ruotsiksi niin Åbo Akademin käytäntö paljastaa, että väittämä on valheellinen. Muutoinhan ruotsinkielisen pääsykokeen menestyksellinen läpäiseminen riittäisi Åbo Akademille.

Perinteitäkin on:

Lainaus Turun Sanomista 30.12.99

”Kielikiintiöt veivät opiskelupaikan ehkä sadalta. Åbo Akademi syrji suomenkielisiä opiskelijoita 27 vuotta.”

Lainaus: PERTTI GRÖNHOLM
”Åbo Akademin marraskuussa lakkautetut, opiskelijavalinnoissa käytetyt kiintiöt olivat voimassa vuodesta 1972 lähtien. Ruotsin- ja suomenkielisille opiskelijoille erillisiä kiintiöitä käytettiin Åbo Akademin kaikissa tiedekunnissa ja lähes kaikissa oppiaineissa 27 vuoden ajan. Käytännössä tämä merkitsi sitä, että ruotsinkieliset pääsivät vähemmillä pistemäärillä eli heikommilla tiedoilla opiskelemaan kuin suomenkieliset.”

Jk.Idea Suomen valtiosta nojautuu legitiimiin syrjintään. Lisään vielä Ahvenanmaa.

On todella surullista, että kansan oman äidinkielensä ymmärtäminen on lähes nollatasolla. Taitavaksi kielenkäyttäjäksi osoittautunut Halla-aho on onnistunut todella hyvin hämäämään liian monia.
Hävetkää äidinkielen opettajat!

Käykääpä lukemassa Halla-ahon uusin kirjoitus. Siinä äly säkenöi.
Ota Karri Kokko, oppia.

H-A on kieltämättä aika fiksu ja varmasti karismaattinenkin ihminen… hänen kirjoittelusta käy lähemmällä tarkastelulla ilmi suuri taito muuttaa kirjoitetut asiat sellaisiksi joilla hän voi hyötyä… ainakin poliittisesti… aivan toista luokkaa on aivan oikeassa että ihailtavan fiksua kirjoittelua vaikka tarkemmin ajatellen siinä vain pyöritellään asiaa eri näkökulmista ja puolustellaan omaa kirjoittamista eri näkökulmia vastaan… tulee jotenkin mieleen historiasta muutama henkilö joka käytti tiedotusvälineitä muokkaamaan yleistä käsitystä asiaista varsin fiksusti saaden jopa kokonaisen kansan harhaan…
H-A;n kanssa olen osittain samaa mieltä ruåttin kielen suhteen joka ainakin itä Suomessa on turhaa ajan ja energian tuhlaamista vaikka lännessä se varmasti kuuluukin asiaan…

H-A osaa kirjoittaa ja monet lukijat varmasti vakuuttuvat monista asioista joita hän kirjoittaa vaikka loppupelissä poliitikkojen tapaa ei kerrokkaan kauhean paljon…

Näitä luetaan juuri nyt