Halla-aho vedätti omiaan, muttei hämännyt kaikkia lukijoitaan

Profiilikuva
Blogit Kohtaamiset

Perussuomalaisten rasisminvastainen julkilausuma on osoittautumassa tarkkaan harkituksi sanahelinäksi ja rasismin vähättelyksi.

Keskiviikkona julkaistu teksti (pdf) antaa otsikkoaan myöten ymmärtää, että rasismisyytösten kohteeksi joutunut puolue tuomitsee yksimielisesti kaikenlaisen syrjinnän.

Taitavasti muotoiltu julkilausuma osoittautuu lähemmässä tarkastelussa kaikkea muuta kuin rasismin vastaiseksi, arvioi kirjallisuuden- ja kulttuurintutkija Jussi Ojajärvi blogissaan.

Ojajärven mukaan tekstin kirjoittaja eli perussuomalaisten Jussi Halla-aho syyllistyy tietoiseen vääristelyyn eli tässä tapauksessa rasismin vähättelyyn.

”Se on taitavaa retoriikkaa ja ennenkuulumattoman röyhkeää”, Ojajärvi huomauttaa käytyään seikkaperäisesti läpi julkilausuman merkilliset kiemurat.

Julkilausuman allekirjoittaneet perussuomalaisten kansanedustajat ovat tulleet kollegansa harhauttamiksi, Ojajärvi arvioi.

”Kaikkien Halla-ahon tekstien kanssa tekemisissä olevien olisikin korkea aika herätä ja huomata, että retoriikallaan Halla-aho vedättää heitä.”

”Hypätkää kyydistä ennen kuin on liian myöhäistä”, Ojajärvi päättää kirjoituksensa.