Google avasi oman e-kirjakaupan

Profiilikuva
Blogit Kohtaamiset

Taas uusi jättimäinen toimija lähti mukaan sähkökirjabisnekseen.

Amazon, Apple ja muut ”kirjakauppiaat” saivat uuden vakavan kilpailijan tänään maanantaina, kun hakukoneyhtiö Google avasi oman e-kirjakauppansa.

Google ebookstoren kilpailuvalttina on monipuolisuus. Kirjakaupan valikoimissa on heti alkuunsa kolme miljoonaa nimikettä ja sen tuotteita voi ladata verkosta joko suoraan omalle tietokoneelle tai erilaisille lukualustoille. Applen, Sonyn ja Nookin valmistamien lukualustojen lisäksi kyseeseen tulevat myös Android-käyttöjärjestelmää tukevat laitteet.

Tässä vaiheessa Google kirjakauppa toimii ainoastaan Yhdysvalloissa. Sen sijaan esimerkiksi suomalaiset saavat vielä näytölleen seuraavan viestin: ”Uusimmat sähköiset Google-kirjat eivät ole vielä ostettavissa sijainnissasi… Google tekee yhteistyötä kustantajien kanssa ympäri maailman tarjotakseen luettavaksesi uusimmat suosituimpien kirjailijoiden sähköiset kirjat. Voit tällä välin selata miljoonia ilmaisia ja julkisesti käytettävissä olevia sähköisiä Google-kirjoja ja lukea niitä helposti käyttämilläsi laitteilla.”

Lisää aiheesta

Google Opens Doors to E-Bookstore (New York Times 6.12.2010)