TV-Kaista - murheellinen pioneeri

Profiilikuva
Blogit Kohinaa
Kirjoittaja on verkostotutkija, futuristi ja konsepti- ja käytettävyyssuunnittelija Otavan Opistolla.

Miten tähän pitäisi suhtautua? Nettipalvelu toimii teknisesti, vaikka toimitusjohtaja on ollut vuoden kateissa ja firma asetettu konkurssiin.

Tai tarkkaan ottaen, ehkä, nettipalvelua tuottava yhtiö on toiminnassa edelleen eikä sillä kuulemma ole mitään tekemistä samannimisen yhtiön kanssa, joka haettiin konkurssiin. Tarvittaisiin toimitusjohtaja kertomaan tilanteesta.

Kyse on TV-Kaistasta. Se on tarjonnut jo vuosia sen, mitä viralliset tv-kanavat ja -yhtiöt edelleen vasta opettelevat. Yhtiö aloitti Suomessa digiboksin korvaamisen nettitallennuksella. Ajatuksena on, että palvelusta voi katsoa kaikki haluamansa ohjelmat kuukauden ajan.

Idea on paitsi kätevä myös erittäin hyödyllinen, jos esimerkiksi menee sivu suun jokin ammatillinen ohjelma. Nettitallennuksen sijaan kotimaiset tv-talot alkoivat kehittää känny-tv:tä vuonna 2004 Nokian johdolla, eikä valmista ole tullut vieläkään. TV-Kaista ja vastaavat toimivat niin tietokoneella, älykännyllä kuin tabletillakin.

TV-Kaistan käyttäjiä kyllä riittää, mutta itse palvelulla on ollut ongelmia alusta alkaen. Ensimmäiseksi nousi esiin näkemys, että kyseessä ei ole virtuaalinen digiboksi, koska käyttäjän ei tarvitse käytännössä tallentaa mitään.