Trendejä ja ilmiöitä netistä ja tulevaisuudesta.

Facebook ei tapa suomalaista kansalaisaktiivisuutta

Kari A. Hintikka
Blogit Kohinaa 14.2.2014 10:15
”Tämä on todella iso ongelma. Ilman Facebookia ei olisi Siivouspäivää, ei Mesenaattia eikä monia pientapahtumia”, väittää Pauliina Seppälä (NYT.fi 21.1.2014). Hän on yksi kirpputoritapahtuma Siivouspäivän järjestäjistä. Ei pidä paikkaansa. Ongelma voi olla iso, mutta itse tapahtumat olis...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Kari A. Hintikka

Kirjoittaja on verkostotutkija, futuristi ja konsepti- ja käytettävyyssuunnittelija Otavan Opistolla.

Keskustelu

Moi!

En voi puhua muiden kuin omien tapahtumieni puolesta mutta faktisesti on niin että Siivouspäivä ja Mesenaatti syntyivät molemmat Facebookin ansiosta.- Satun tietämään tämän koska olen molempien idean äiti ja perustaja. Toki jotain samanlaista olisi voinut syntyä ilman Facebookiakin mutta nämä kaksi asiaa syntyivät vahvasti Facebookin avulla. Sen verran pitää paikkansa! Toki yleisemmällä tasolla voit kyseenalaistaa Facebookin merkityksen pientapahtumille jne – siinä voin olla, ja toivottavasti olen, väärässä!

t. Pauliina Seppälä

Jep, en kyseenalaista Facebookin roolia tai merkitystä vaan päinvastoin sen liiallista merkitystä nykyään huomioiden sen pörssiyhtiömäinen olemus. FB, Google+ ja Yahoo etc. voivat muuttaa palveluitaan milloin huvittaa ja kehnoimmillaan esimerkiksi poistaa pitkäaikaisia ja erittäin suosittuja sivuja, kuten vaikkapa IS uutisoi http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288647646063.html. FB muuttelee sääntöjään ilman logiikkaa: välillä tissikuvat ovat kiellettyjä, ml. imettävät äidit, ja väliin ultraväkivaltaisia videoita saakin julkaista ja jakaa. Minimissään kannattaisi tehdä edes jonkinlainen varmuuskopio oman sivun tykkääjistä.

t. Kari

Olen tuossa ihan samaa mieltä!

Näitä luetaan juuri nyt