Vastaamo-tietomurtoa käsittelevä kirja ilmestyy vain korvalle – luvassa myös podcastmaisia jaksoja

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Tammi kustantaa maaliskuussa tietokirjailija Katleena Kortesuon Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoa käsittelevän kirjan nimeltä Rikospaikkana Vastaamo. Erikoiseksi kirjaa ei tee se, että se ilmestyy varsin nopealla aikataululla, vaan se, että teos ilmestyy vain äänikirjana.

Äänikirjojen kysynnän valtavan kasvun myötä kustantamot ovat ryhtyneet tekemään joidenkin nimikkeiden kohdalla kustannuspäätöksiä äänikirjajulkaisu edellä ja joidenkin kirjojen äänikirjamyynti ylittää paitsi kappaleina myös euroina painetun kirjan myynnin.

Usein kirja kuitenkin ilmestyy kaikissa kolmessa nykyisin suositussa formaatissa eli painettuna, e-kirjana ja äänikirjana. Rikospaikka Vastaamosta ei tehdä näillä näkymin lainkaan painettua eikä e-kirjaa. Pelkästään audiomuodossa ilmestyneitä kirjoja on Suomessa tehnyt lähinnä e- ja äänikirjapalvelu Storytel, jolla on mittava lista Storytel Original -äänikirjoja.

 

Kustannuspäällikkö Markku Aalto Tammen tietokirjaosastolta vahvistaa, että Rikospaikkana Vastaamo on kustantamon ensimmäinen vain äänikirjana ilmestyvä tietokirja. Kaunokirjallisuuden puolella Tammi on julkaissut pelkästään äänikirjoina Cherringhamin mysteerit -cozy crime -rikossarjaa.