Blogit

Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

Väitöstutkimus: Frankfurtin kirjamessupanostus kärsi epäselvistä tavoitteista ja ristiriidoista, käännösmäärätavoitteesta jääty

Blogit Kirjailijan päiväkirja 13.6.2017 09:00
Karo Hämäläinen
Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Suomen asema Frankfurtin kirjamessujen teemamaana 2014 on yksi suomalaisen kulttuurin kautta aikain suurimmista vientihankkeista. Helmi-Nelli Körkkö on tutkinut hanketta ja sen vaikutuksia perjantaina Vaasan yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessaan FINNLAND.COOL. – zwischen Literaturexport und Imagepflege. Eine Untersuchung von Finnlands Ehrengastauftritt auf der Frankfurter Buchmesse 2014 (FINNLAND.COOL. – tasapainottelua kirjaviennin ja Suomi-kuvan välissä. Tutkimus Suomen teemamaahankkeesta Frankfurtin kirjamessuilla 2014).

Körkkö arvioi, että hanke kärsi kahtalaisista tavoitteista: eri toimijat tavoittelivat eri asioita. Siksi lopputulos ei ole ollut – mainiosta medianäkyvyydestä huolimatta – niin hyvä kuin se olisi voinut olla.

"Teemamaahankkeessa niin menestystekijät kuin ongelmakohdat liittyvät nimenomaan siihen, että hanke oli sekä Suomen hanke että kirjallisuusviennin hanke", Körkkö sanoo.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu