Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Vilja-Tuulia Huotarinen: Tämänvuotisessa kaunokirjallisuudessa etsitään ajankuvaa ja sukupolvikokemusta – ”Kirjallisuus näyttää alttiilta vuoropuhelulle”

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Turun kirjamessut on Suomen vanhin yhä jatkuva kirjamessutapahtuma. Messut järjestetään Turun messukeskuksessa syys-lokakuun taiteviikonloppuna.

Turun kirjamessujen ohjelmajohtajana toimii tänä vuonna kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen. Huotariselta myös ilmestyi syyskuun alussa romaani Drive-in (Siltala).

Vilja-Tuulia Huotarinen, Turun Kirjamessujen ohjelmajohtajana olet käynyt poikkeuksellisen kattavasti läpi Suomen tämänvuotisen kirjallisuuden. Miltä se näyttää?

”Kirjallisuus näyttää alttiilta vuoropuhelulle. Turun Kirjamessujen ohjelmalehtistä selatessa pistää silmään useita kysymyksiä: millaista historia on marginaalista käsin, miten kauhu sopii lukuinnon nostattamiseen, miten saamelainen kirjallisuus kääntyy suomeksi ja millaisia esseitä eläimille kirjoitetaan. Vuoropuheluun käyvät myös lukijoiden sankat joukot, kun kirjagram ja kirjabloggarit saavat omat ohjelmansa.”