Blogit

Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

Siltala on kiinnostavin

Blogit Kirjailijan päiväkirja 21.9.2015 16:19
Karo Hämäläinen
Karo Hämäläinen - avatar
Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Järjestyksen osasin aavistaa näppituntumalta mutta luvut yllättivät: Siltalan kustantamat kirjat ovat saaneet syksyllä selvästi eniten arvosteluja syksyn Parnassoissa. Toisin sanottuna: Siltalalta ilmestyvät syksyn kiinnostavimmat kaunokirjat.

Parnasso 5/2015 lähtee painoon tällä viikolla ja ilmestyy tilaajille lokakuun alussa. Arvosteluosio on yksi Parnasson tukijaloista, ja siihen kohdistuu intohimoja – olen kuullut, että monelle kirjailijalle Parnasson arvostelu on toiseksi tärkein (Hesarin jälkeen). Siksi järjestelin syksyn kahden ensimmäisen numeron arvosteluja taulukkolaskentaohjelmassa.

Parnassoissa 4/2015 ja 5/2015 on ilmestynyt / ilmestyy 32 kirja-arvostelua. Niissä arvosteltavista kirjoista peräti kahdeksan eli joka neljäs on Siltalan kustantama. Toiseksi eniten, viisi, on Tammen kirjoja. WSOY:ltä on arvioitu neljä, Otavalta ja Teokselta kolme kirjaa. Poesialta on arvioitu kaksi runoteosta. Atena, Gummerus, Johnny Kniga, Like, Paasilinna, Savukeidas ja SKS ovat joutuneet tyytymään yhteen arvosteluun.