Blogit

Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

Siltala on kiinnostavin

Blogit Kirjailijan päiväkirja 21.9.2015 16:19
Karo Hämäläinen
Karo Hämäläinen - avatar
Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Järjestyksen osasin aavistaa näppituntumalta mutta luvut yllättivät: Siltalan kustantamat kirjat ovat saaneet syksyllä selvästi eniten arvosteluja syksyn Parnassoissa. Toisin sanottuna: Siltalalta ilmestyvät syksyn kiinnostavimmat kaunokirjat.

Parnasso 5/2015 lähtee painoon tällä viikolla ja ilmestyy tilaajille lokakuun alussa. Arvosteluosio on yksi Parnasson tukijaloista, ja siihen kohdistuu intohimoja – olen kuullut, että monelle kirjailijalle Parnasson arvostelu on toiseksi tärkein (Hesarin jälkeen). Siksi järjestelin syksyn kahden ensimmäisen numeron arvosteluja taulukkolaskentaohjelmassa.

Parnassoissa 4/2015 ja 5/2015 on ilmestynyt / ilmestyy 32 kirja-arvostelua. Niissä arvosteltavista kirjoista peräti kahdeksan eli joka neljäs on Siltalan kustantama. Toiseksi eniten, viisi, on Tammen kirjoja. WSOY:ltä on arvioitu neljä, Otavalta ja Teokselta kolme kirjaa. Poesialta on arvioitu kaksi runoteosta. Atena, Gummerus, Johnny Kniga, Like, Paasilinna, Savukeidas ja SKS ovat joutuneet tyytymään yhteen arvosteluun.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu