Sijoittaja ostaa hyvän tarinan ja ahmaisee erinomaisen – Jukka Hakalan esikoisromaani liikkuu 2020-luvun bisnesmaailmassa
Romaaneja lukeneina osaamme niiden yleisen dramaturgian perusteella aavistaa, että kun kirjan alussa kuvataan kahden toisiinsa suoraan liittymättömien näkökulmahenkilöiden elämää, jossain vaiheessa heidän tiensä risteävät. Näin lukijalle on luotu odotus tulevista tapahtumista ja herätetty mielenkiinto.
Lukija aavistaa, mutta päähenkilöt eivät itse tiedä, mikä tekee tilanteesta vielä kutkuttavamman. Tuollaisen jännitteen saa kantamaan monen sadan sivun verran.
Sillä tapaa toimii myös Jukka Hakalan (s. 1968) ensimmäinen romaani Valheet joihin uskomme (WSOY 2022). Kirjan päähenkilöksi hahmottuva Aki työskentelee hahmottomaksi jätetyssä finanssialan yhtiössä, joka kaiketi sijoittaa omaa rahaa ja järjestelee pääomasijoituksia. Hänen erikoisalaansa ovat valheet, joihin uskomme, eli markkinointi ja viestintä.
Samaan aikaan toisaalla on kuluttamiseen perehtynyt Laura, joka tekee töitä paitsi markkinointialan firmassa myös lähikaupan kassana ja kehittelee samalla omaa liikeideaansa.
Mitä elämä eli kirjailija onkaan valinnut Akin ja häntä toistakymmentä vuotta nuoremman Lauran varalle?