Punakoneen ja Beatlesin avulla menestykseen

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Menestyksen lisäksi Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentajaa Henrik Dettmannia, Ilveksen päävalmentajaa Karri Kiveä ja HJK:n päävalmentajaa Mika Lehkosuota yhdistää se, että he käyttävät työssään apunaan psykologi William M. Marstonin 1920-luvulla kehittämää profilointia.

Marstonin DISC-profiloinnissa ihmiset jaetaan neljään käyttäytymistyyliin: hallitsevat (dominance, D), vaikuttavat (influence, I), vakaat (steadines, S) ja tunnontarkat (conscientiousness, C). Valmentajan, johtoryhmäänsä paimentavan toimitusjohtajan tai sopimusta yrittävän myyntimiehen kannattaa säätää omaa käyttäytymistään vastaanottajan profiiliin sopivaksi.

Esimerkiksi analyyttiseen C-tyyppiin – kuten Beatlesin George Harrisoniin – tsemppipuhe ei pure. Hän haluaa faktoja ja perusteluja. Paul McCartneyn kaltaiselle I-tyypille tärkeää taas on tunne.

DISC-mallin esittelee ja sitä käytännön valmennus- ja johtajantyöhön soveltaa Petteri Kilpinen kirjassaan Inspiroitunut – Miten johtaa ja menestyä muuttuvassa työelämässä? (Docendo, 2017). Kilpisellä on johtajakokemusta niin liike-elämästä kuin urheilun puolelta, joten on luontevaa, että hän etsii valmentamisen ja yritysjohtamisen yhtymäkohtia.

Neuvostoliiton jääkiekkomaajoukkueen ykkösketjun 1980-luvulla muodostanut hyökkäysvitja KrutovLarionovMakarov ja puolustajapari FetisovKasatonov on taatusti jääkiekkohistorian kuuluisin viisikko. Kun Suomi pelasi Neuvostoliittoa vastaan, sai jäähyn ja Neuvostoliiton ykkösketju luisteli jäälle, oli vain kymmenten sekuntien kysymys, milloin punainen lamppu syttyi Suomen maalivahdin takana.