Mitä Angry Birds opettaa elämästä?

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Viimeksi kuluneen vartin olen yrittänyt päihittää Facebook-kaverini Angry Birdsin viikkoturnauksessa. Hän on viikon kolmannella tasolla edelläni kolmannella sijalla. Se on kuudesta tasosta ainut, jossa en ole kilpakumppaneitani vastaan kolmen parhaan joukossa.

En ole myöhäisherännäinen vaan uusherännäinen. Pari viikkoa sitten pitkän tauon jälkeen muistin, että Angry Birds on hyvä tapa pitää tauko yhden miehen avokonttorissa.

Rovion Angry Birds -peliä on ladattu pitkälti toista miljardia kertaa. Pelin logiikka totuttaa pelaajiaan siihen, miten pelissä menestystään. Ehkä samat keinot pätevät myös pelin ulkopuolisessa elämässä? Pätivät tai eivät, sadat miljoonat ihmiset ovat tutustuneet tähän menestysstrategiaan.

1. Out of the box

Uuden kentän avauduttua ja käytössä olevat linnut analysoituaan pelaaja laatii omasta mielestään parhaan toimintatavan. Sen toteuttaminen ei onnistu läheskään aina, sillä lintujen lähettäminen juuri oikeassa kulmassa on tarkkaa hommaa. Kun strategian toteuttaminen onnistuu, sillä pääsee kentän läpi mainiosti. Sillä ei kuitenkaan saavuteta huippupisteitä. Huippupisteiden hamstraaminen edellyttää jotain luovaa ratkaisua, jota ei oivalla ensi näkemältä insinöörimenetelmällä. Huolellisella ja tarkalla suorituksella pääsee kiitettävään mutta ei kymppiin. Kymppi vaatii ajattelua out-of-the-box.