Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

Miksi kustantamoita pitäisi tukea?

Hallituksen kehysriihessä yksi keskeisistä veroaiheista on alennettujen arvonlisäverokantojen kohtalo. Tällä hetkellä elintarvikkeiden ja ravintolapalveluiden arvonlisävero on 14 prosenttia ja monien kulttuuri- ja matkailupalveluiden sekä lääkkeiden 10 prosenttia. Yleinen arvonlisäverokanta on 24 pr...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Karo Hämäläinen

Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Keskustelu

Karo, haluaisin kommentoida tuota sinun ajatustasi PDF latauksistasi. Sitä tekevät juuri kustantajat, jotka valitettavasti ovat jo vuosia jättäneet digitaaliset mahdollisuudet käyttämättä ja ladanneet kirjan taittokopioita suoraan järjestelmiin. Olemme vuosia pyrkineet tekemään erilaisia mallinnoksia, miten kirjakustantajat voisivat järjellisesti ja järjestelmällisesti tuottaa lisäarvoa kaikkeen julkaisutoimintaan. Nyt hiljalleen alkaa näyttää siltä että Perä Pohjolassakin herätään.

Olen äärimmäisen samaa mieltä siitä että kustantamiseen liittyvä tuki vääristää erilaisia toimintamalleja. Täytyy muistaa että kustantajan 8% alv. ei kuitenkaan estä kyseisiä yhtiöitä tekemästä 24% alv vähennyksiä omista laskuistaan.