Marraskuussa luetaan taas!

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Vuosi sitten haastoin suomalaiset lukemaan marraskuun aikana vähintään kolmekymmentä sivua kaunokirjallisuutta joka päivä.

Lukuhaasteesta tuli tuhansien osallistujien jättimenestys. Facebookissa Lukuhaaste-tapahtuman sivuilla käytiin aktiivista keskustelua luvun alla olevista kirjoista. Monet havahtuivat miettimään, kuinka omaa arkea voisi rukata niin, että lukemiselle jäisi aikaa. Lukemiseen kun yleisesti suhtaudutaan positiivisena asiana, mutta aina ei (muka?) tahdo löytyä aikaa. Lukuhaaste on omiaan tiristämään päivästä puolituntisen, jonka 30 sivun lukeminen vaatii.

Tässäkin marraskuussa luetaan.

Lukuhaasteessa sitoudutaan lukemaan vähintään kolmekymmentä sivua päivässä. Joka päivä luetaan, seuraavan päivän annosta ei voi lukea ennalta eikä seuraavana päivänä paikata edellistä. Luettavan on oltava kaunokirjallisuutta tai – tämä on lisäys viimevuotisen palautteen perusteella – kertovaa tietokirjallisuutta (opaskirjat, töihin liittyvät raportit ja oppikirjat on luettava lukuhaasteen sivumäärän päälle).

Kukin lukee mitä haluaa, millä kielellä haluaa. Ääneen lukeminen esimerkiksi lapselle tai vanhukselle lasketaan tietenkin mukaan sivuihin.