Blogit

Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

Kolmen kvartaalin sprintti – Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja vaihtaa kirjat kodinkoneisiin

Blogit Kirjailijan päiväkirja 27.9.2017 11:02
Karo Hämäläinen
Karo Hämäläinen - avatar
Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Panu Porkka aloitti Suomen ylivoimaisesti suurimmaksi kasvaneen kirjakauppaketjun Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtajana 18. tammikuuta. Tänään Verkkokauppa.com kertoi, että Porkka siirtyy sen toimitusjohtajaksi yhtiön perustajan Samuli Seppälän jälkeen.

Porkka ennätti johtaa Suomalaista vain yhdeksän kuukauden ajan. Tosin hän aloittaa Verkkokauppa.comin operatiivisena ykkösenä "viimeistään huhtikuussa 2018", joten hän saattaa saada vuoden täyteen kirja-alalla.

Yhdeksän kuukautta on yritysjohdossa pikamatka, mutta Porkan aikana Suomalainen Kirjakauppa teki ainakin kaksi ulospäin näkyvää liikettä, jotka kumpikaan eivät mullista maata mutta viestinevät kehityksen suunnasta.

Elokuun viimeisenä päivänä Suomalainen kertoi ostaneensa tamperelaisen, Info-ketjuun kuuluneen Kirja-Kärkkäisen. Perheomisteisen Kirja-Kärkkäisen liikevaihto viime vuonna oli karvan yli kolme miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 40 000 euroa tappiollinen. Suomalaisella ja Kirja-Kärkkäisellä on myymälät Tampereen Koskikeskuksessa lyhyen matkan päässä toisistaan.