Kirjailijaliiton puheenjohtajavaalitentti: kolme ehdokasta kommentoi kustantamoita, äänikirjoja ja Kiveä

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajuudesta on taannoisina aikoina käyty kiivastakin kilpaa, joka on valunut laajalle kulttuurisivuille ja yleisen keskustelun aiheeksi.

Sirpa Kähkösen luovuttua puheenjohtajuudesta kesken kauden Kirjailijaliitto kokoontuu lauantaina 12. marraskuuta Helsingin Musiikkitaloon syyskokoukseensa valitsemaan puheenjohtajan Kähkösen kauden loppuajaksi. Suuria yllätyksiä ei ole tiedossa.

Ensinnäkin ehdokkaat on jo tiedossa. Aiemmasta käytännöstä poiketen kokouksessa ei enää voi tulla mustia hevosia, sillä ehdokkaaksi on pitänyt ilmoittautua hyvissä ajoin ennen kokousta.

Toiseksi kaikki kolme puheenjohtajuutta tavoittelevaa kirjailijaa Ville Hytönen, Virpi Hämeen-Anttila ja Antti Leikas kuuluvat tällä hetkellä Kirjailijaliiton johtokuntaan. Heistä Hämeen-Anttila liiton varapuheenjohtajana hoitaa puheenjohtajan tointa tällä hetkellä.

Pyysin kolmea puheenjohtajaehdokasta vastaamaan vaalitenttikysymyksiin. Vastaukset ovat kunkin kysymyksen perässä ehdokkaiden sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä.