Kirjailija jankuttamista vastaan

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Kirjailija Pirkko Saisio osallistui taannoin lapsenlapsensa kanssa mielenosoitukseen päivähoitomaksujen korottamista vastaan. Hän kuuli, kuinka eräs mielenosoitukseen osallistunut äiti selitti lapselleen: ”Me ollaan täällä, koska pahat sedät haluaa ottaa teiltä teidän päiväkodin pois.”

Saisio oli saada raivarit.

”Pahat sedät! Ajattelin, että älkää nyt syöttäkö lapsillenne tuollaista mustavalkoista maailmankuvaa. Vastustan leikkauksia, mutta ymmärrän logiikan niiden takana. Olen eri mieltä, mutta se on ihan eri asia kuin että on olemassa jotkut ’pahat sedät'”, Saisio puuskahtaa tuoreen Advokaatti-lehden haastattelussa.

En ole ollut suurensuuri Pirkko Saisio -fani, vaikka olen pitänyt hänen kirjoistaan ja olin nostamassa kiivaasti tempoilevaa Kohtuuttomuutta Finlandia-ehdokkaaksi vuonna 2008. Saision viimevuotinen Mies, ja hänen asiansa putosi syksyn aikana lukulistaltani, joka oli silloin ja on nyt sangen pitkä, sillä kirjan vastaanotto jäi kohteliaan kehuvaksi muttei innostuneeksi.

Nyt kirja kiilaa lukupinossani korkealle. Syynä ovat Saision viimeaikaiset haastattelulausunnot ensin Helsingin Sanomissa ja nyt Advokaatissa.