Blogit

Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

Kilpailu lukijoiden korvista kiristyy: Nextory painaa kuukausimaksun 14 euroon

Blogit Kirjailijan päiväkirja 3.9.2018 18:54
Karo Hämäläinen
Karo Hämäläinen - avatar
Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Musiikissa Spotify, elokuvissa ja tv-sarjoissa Netflix. Mikä yhtiö nousee vastaavaan asemaan audio- ja e-kirjojen kuukausimaksupalveluissa?

Kovaa vauhtia yleistyvien palveluiden markkinaosuuksia jaetaan parhaillaan. Bookbeat ja Storytel ovat saaneet haastajan ruotsalaisesta Nextorystä, joka on juuri aloittanut toiminnan Suomessa ja suomalaisella valikoimalla.

Nextoryn palvelu hinnoitellaan Suomessa alimmillaan 13,99 euroon kuukaudessa, kun Bookbeatilla ja Storytellilla kuukausimaksu on vajaat 17 euroa. 13,99 euron tilaukseen eivät kuulu uutuuskirjat. Jos haluaa lukea myös uutuuksia, palvelu maksaa saman verran kuin tärkeimmillä kilpailijoilla.

Hinnoittelussa tuntuu olevan vielä horjuvuutta, sillä Nextoryn sivuilla riisutun Hopea-palvelun hinnaksi ilmoitetaan myös 11,99 euroa kuukaudessa.

 

Bonnier tiedotti tänään, että sen suomalaiskustantamoiden WSOY:n ja Tammen e- ja äänikirjat menevät Nextoryn valikoimiin. Tiedotteen mukaan ensi vaiheessa Bonnierilta tulee palveluun lähes 2000 digitaalisessa muodossa olevaa kirjaa.