Blogit

Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

Jyrki Vainonen kirjailijaliiton puheenjohtajaksi

Blogit Kirjailijan päiväkirja 22.11.2014 15:35
Karo Hämäläinen
Karo Hämäläinen - avatar
Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Suomen Kirjailijaliitto on parhaillaan käynnissä olevassa syyskokouksessaan valinnut liiton seuraavaksi puheenjohtajaksi kirjailija Jyrki Vainosen.

Hän seuraa tehtävässä Tuula-Liina Varista, joka jo keväällä kertoi luopuvansa suomenkielisen kaunokirjailijajärjestön puheenjohtajan tehtävästä syyskokouksessa. Varis toimi puheenjohtajana kaksi kolmevuotiskautta.

Ylöjärvellä asuva Vainonen (s. 1963) työskentelee kirjailijantyönsä ohella sanataiteen opettajana ja suomentajana. Kirjailijana hän käyttää mielellään spekulatiivisen fiktion elementtejä ja keinoja.

Vainonen tunnetaan rakkaudestaan Irlantiin, ja hän on suomentanut irlantilaista kirjallisuutta.

Kirjailijaliiton puheenjohtajavalinta oli yksimielinen: Vainonen oli ainut ennalta esiin noussut ehdokas, eikä kokouksessakaan hänelle tullut vastaehdokkaita.

"Niin kauan kuin paiskimme töitä kirjailijankammioissamme, kaikki on hyvin. -- Työtämme joutuu ajattelemaan myös toiselta kannalta", Vainonen sanoi kiitospuheessaan ja kertoi tarinan Sielukkaasta ja Sisukkaasta, kahdesta kirjallisen olion puolesta, joista toinen luo ja toinen pyrkii saamaan luomistyön tuloksen maailmalle.