Blogit

Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

Harlekiinin-tappaja?

Blogit Kirjailijan päiväkirja 2.7.2014 11:03
Karo Hämäläinen
Karo Hämäläinen - avatar
Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Paitsi kanneltaan myös sisällöltään pehmeät romanttiset viihdekirjat käyvät kaupaksi kassajonojen viereltä. Fifty Shades of Grey -mammapornotrilogiasta tuli kansainvälinen hitti erityisesti e-kirjana.

Näillä jäljillä tuntuu olevan pikapuolin julkistettava Punainen Tyyny -e-kirjapalvelu, joka erikoistuu Harlekiini-kirjojen kaltaisiin teoksiin, joita se myy ainakin ensi vaiheessa Applen laitteisiin. Sovelluksen Android-versio on tulossa myöhemmin.

Punainen Tyyny kilpailee hinnalla. Yhden e-kirjan hinnaksi on tulossa 1,79 euroa eli murto-osa normaalihintaisen pokkarin hinnasta. Viihdeluettava on selvästi kertakäyttötuote ja sillä on kertakäyttötuotteen hinta. Euroja tavoitellaan volyymeillä. Maailmalla edullisia e-kirjoja myydään jopa 0,99 eurolla.

Punaisen Tyynyn puuhanainen, Ei oo totta! -blogistaan tunnettu viestintä- ja some-konsultti Katleena Kortesuo kertoo, että tänä vuonna on tarkoitus julkaista kahdeksan kirjaa, jatkossa keskimäärin kirja kuukaudessa. Jos konsepti alkaa vetää, julkaisutahtia lisätään useaan kuukausittaiseen nimikkeeseen. Teoksia kirjoittaa alkuvaiheessa Kortesuon lisäksi hänen yhtiökumppaninsa Ilkka Enkenberg. Yhtiön kolmas perustaja on Teemu Eskola.