Blogit

Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

Fabula haluaa kirjojen Netflixiksi – Suomi auki syyskuussa

Blogit Kirjailijan päiväkirja 14.8.2015 10:58
Karo Hämäläinen
Karo Hämäläinen - avatar
Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Startup-yhtiö Fabula aikoo lanseerata kirjojen flat rate -palvelun Suomessa syyskuussa. Palvelussa saa noin viidentoista euron kuukausimaksua vastaan lukea sen valikoimista niin paljon e-kirjoja kuin haluaa.

Tv-sarjojen ja elokuvien Netflixiä vastaavia e-kirjapalveluita ovat esimerkiksi yhdysvaltalaiset Oyster, Scribd ja Amazonin Kindle Unlimited.

Ratkaisevaa palvelun kannalta on se, kuinka laajan ja kiinnostava nimikevalikoiman se saa kasattua kirjastokseen. Fabulan Suomen-toimintoja rakentava kustannuspäällikkö Antti Randell kertoo, että neuvottelut suomalaisten kustantamoiden kanssa ovat parhaillaan käynnissä. Tavoitteena on saada suomalaisia kirjoja palveluun viimeistään syyskuun lopussa.

"Latviassa meillä on sopimukset 18 kustantajan kanssa. Seuraavaksi aiomme laajentua Suomeen, Viroon ja johonkin kolmanteen maahan, jota ei ole vielä määritelty. Kustantajat ovat olleet erittäin kiinnostuneita pois lukien Bonnier, joka ilmeisesti on suunnittelemassa omaa vastaavanlaista palvelua", Randell kertoo.