Ensi joulun hittikirja? J. K. Rowling kirjoittaa kahta romaania

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Jack Thornen kirjoittama näytelmäromaani Harry Potter ja kirottu lapsi (suom. Jaana Kapari-Jatta) on yksi useimmin joululahjapaketeista paljastuvista kirjoista. Kirja perustuu Thornen, J. K. Rowlingin ja John Tiffanyn ideoimaan tarinaan, josta Tiffany ohjasi jo aiemmin teatteriesityksen.

Marraskuussa ilmestynyt kirja nousi Mitä Suomi lukee? -listalla lasten- ja nuortenkirjallisuuden ykköseksi. Suomennoksen sadantuhannen kappaleen ensipainos ei riittänyt, vaan joulukuun alussa painokoneet käynnistettiin uudelleen. Myös maailmalla teos on ollut jättihitti.

Harry Potter ja kirottu lapsi -kirjan kannessa on Potter-sarjan luojan J. K. Rowlingin nimi, vaikka varsinaisesti Rowlingin kirjasta ei ole kyse. Menestyskirjailijan edellinen varsinainen romaani on syksyllä 2015 ilmestynyt Pahan polku (suom. Ilkka Rekiaro). Pahan polun Rowling kirjoitti salanimellä Robert Galbraith samoin kuin kaksi sitä edeltänyttä Cormoran Strike -sarjan teosta Käen kutsu (2013) ja Silkkiäistoukka (2014).

Uutta on tulossa. Rowling paljasti toissailtana Twitterissä kirjoittavansa romaania – tai itse asiassa kahta. Toinen romaaneista on Galbraith-teos, toisen kannessa tulee lukemaan Rowlingin nimi.

”En tiedä, kumpi julkaistaan ennemmin. Kerron heti, kun tiedän!” Rowling kirjoitti.