Blogit

Proosakirjailijan arkea ja kirjallisuuden ajankohtaisia aiheita.

”Elämää ei voi uusia, siihen on varaus”

Blogit Kirjailijan päiväkirja 15.4.2016 14:58
Karo Hämäläinen
Kirjoittaja on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Juha Siro ja Teemu Paarlahti ovat tämänvuotiset valtakunnanaforistikot. He jakavat Tampereen aforismiyhdistyksen neljättä kertaa järjestämän valtakunnallisen aforismikilpailun voiton.

Kilpailun valitsijadiktaattorina toiminut runoilija Tiina Lehikoinen nosti esiin lisäksi Pirkko Arolan, Heikki Vesterisen ja Vesa Papusen aforismisarjat. He saavat kilpailun tämänvuotiset kunniamaininnat.

Neljänteen valtakunnalliseen aforismikilpailuun lähetti tekstejään 99 kirjoittajaa. Kiinnostus aforismia tai ainakin kilpailua kohtaan on kasvanut viime vuodesta, jolloin osallistujia oli 42. Lähes sataan osallistujaan päästiin myös kilpailun ensimmäisellä kerralla vuonna 2013.

Kisaan osallistuttiin enintään viidellä aforismilla. Palkinnon tai kunniamaininnan kohteeksi nousseissa aforismeissa korostuvat sanaleikit.

Jaetun ykkössijan saanut Juha Siro kirjoittaa: ”Nuoruus: kapinoit, apinoit.” ja ”Karsiessa kasvat.”

Teemu Paarlahden aforismit poikkeavat muista esiin nostetuista, sillä hänen ilmaisunsa ei ole korostetun iskevää. ”Täyttäessäni kaksitoista tiesin oppineeni kaiken oleellisen, kuten mitä jäätelö on puolaksi”, hän kirjoittaa. Ja: ”Kappelin seinät ovat kuusta, sisällä maan tomua.” Myös tämän blogimerkinnän otsikko on varastettu Paarlahdelta.

Palkitut ja kunniamainitut aforismit löytyvät Tampereen aforismiyhdistyksen sivuilta.