Bonnierin Timo Julkunen: Emme vain leikkaa henkilöstöä

Profiilikuva
Karo Hämäläinen on kirjailija ja talouteen erikoistunut vapaa toimittaja.

Muun muassa WSOY- ja Tammi-kustantamobrändeillä Suomessa toimiva Bonnier Books Finland on kirja-alalla liikkuneiden tietojen mukaan käynyt mini-yt-neuvotteluja, joissa henkilöstön vähennystarve olisi enintään yhdeksän henkilöä. Journalisti-lehden tietojen mukaan lisäksi pöydällä on mahdollisuus henkilöstön lomauttamisesta enintään 20 päiväksi.

”Kirja-alan ja kustantamisen markkinatilanne kannustaa ja haastaa meidät Bonnier Books Finlandin rakenteiden uudistamiseen. Emme ole tässä uudistamisessa leikkaamassa tai tehostamassa henkilöstöä vaan parantamassa työmme tasoa ja kasvattamassa kustantamon valmiutta menestyä tulevaisuudessa”, Bonnier Books Finlandin toimitusjohtaja Timo Julkunen kommentoi Suomen Kuvalehdelle.

”Markkinointiviestinnän ja jakeluteiden muutos – verkkokaupan ja digitaalisuuden kasvu etunenässä – muuttavat kirjamarkkinaa, ja meidän täytyy katsoa, miten vastaamme tähän haasteeseen mahdollisimman tehokkaasti. Tulemme korostamaan entistä enemmän jatkossa kustantamoidemme WSOY:n, Tammen, Johnny Knigan ja Readmen roolia ja merkitystä tärkeimmille ulkoisille yhteistyökumppaneille”, Julkunen sanoo.

Henkilöstöä ei vähennetä?

”On isoilla rakennemuutoksilla aina jonkin asteisia henkilöstövaikutuksia”, Julkunen vastaa.