Venäjä on väärinkäsitysten luvattu maa – Joskus hysteerinen purkaus on paikallaan, jotta viesti menee perille

NÄKÖKULMA: Venäjällä on vaikea välttyä olennaisen tiedon panttaamiselta, kirjoittaa Anna-Lena Laurén.
Anna-Lena Laurén
Mielipide 8.9.2017 18:47
Venäjä on maa, jossa sattuu usein väärinkäsityksiä. Ne tapahtuvat ennen kaikkea ulkomaalaisten ja venäläisten välillä, mutta myös venäläiset – tai sanoisin postneuvostoliittolaiset ihmiset – elävät todellisuudessa, jossa isompia tai pienempiä sekaannuksia sattuu koko ajan. Taustalla on kaksi tekijää...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Laurén: ”Taustalla on kaksi tekijää: postneuvostoliittolainen taipumus pantata tietoa ja olla ottamatta asioista selvää. Tiedon panttaaminen tarkoittaa sitä, että vaikka annetussa tilanteessa pitäisi kertoa sekä X:stä että Y:stä, jotta toinen pystyisi hahmottamaan koko tilanteen, niin kerrotaan X:stä mutta vaietaan Y:stä. ”

Meillä taitaa tämä postneuvostoliittolainen taipumus olla verissä. Vai onko se vain tämän päivän lähes hysteerinen pyrkimys kuulua ”länteen” (mitä sillä nyt kukin tarkoittaakaan), mikä saa toimittajat hyvin valikoivasti kirjoittamaan juttujaan Euroopasta, Britanniasta, Ukrainasta ja Turkista.

On lähes pakko seurata tätä muuta länsimaista mediaa pysyäkseen edes hieman maailman kartalla ja ihmetellä mikä tätä suomalaista mediaa rajoittaa.