Ukrainan sota: Taistelut kiihtyvät taas – Etulinjaan tuotu raskasta aseistusta

”Konflikti voitaisiin lopettaa vaikka heti, mutta poliittista tahtoa ei ole”, sanoo Etyjin tarkkailijoiden apulaispäällikkö Alexander Hug.
Teppo Tiilikainen
Eurooppa 18.5.2017 15:47
Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj pelkää, että Ukrainan konflikti kiihtyy uudelleen laajamittaiseksi sodaksi. Minskin sopimus on jäänyt kuolleeksi kirjaimeksi, ja tulitaukolinjalle on tuotu yhä enemmän myös raskasta aseistusta, tykistöä, panssarivaunuja ja kranaatinheittimiä. ”P...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

”Jalta-tyyppisen Euroopan jakamisen aika on auttamatta ohi” on yksi UPI.n johtoajatuksista, jonka suhteesta realimailmaan voidaan olla montaa mieltä kuten Ulkopoliittisesta Instituutistakin.
Konfliktin jatkumimista voidaan tarkastella eri näkökulmista, joista yksi on, että Lännen apu Ukrainalle jatkuu niin kauan kuin Minskin sopimusta ei täytetä.
Ukrainalla ei ole mitään syytä pyrkiä Minskin sopimuksen täyttämiseen. Venäjä tarjoaa siihen aina syyn.

Lännen talouspakotteillakin on rajansa. Itämeren uusi kaasuputki tulee, vaikka sitä on varoiteltu turvallisuusriskiksi. Se on Saksalla elintärkeä maan vastuuttomien energiaratkaisujen jälkeen.
Näin poistuu Ukrainan merkitys kaasun läpikulkumaana Länsi_Euroopan puolelle.
Ukrainallahan on ollut omalaatuinen käsitys kansainvälisestä kaupasta. Kun Ukraina ei ole rahaa maksaa omaa kaasulaskuaan se on ottanut putkesta tarvitsemansa. Kun Länteen on tullut vähemmän, niin EU-mailla ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin maksaa Ukrainan osuus saadakseen omansa.

Kenen luomus Saksan vihreät alunperin oli? Gerhard Shröder sai diilin, kun ajoi Saksan luopumaan ydinvoimasta,hän on rikastunut kaasukaupalla, kuulostaako tutulta? Kuka haluaa tehdä Saksasta kaasuriippuvaisen?
Venäjä voisi olla Euroopan liittolainen, se ei vain itse sitä halua. Mitä tästä seuraa?

Näitä luetaan juuri nyt