Tulivuori nieli turistit Napolissa – viranomaiset vähättelevät yhä vaaraa

Kraatterissa ei ole henkilökuntaa tai oppaita. Kulku on täysin vapaata, kun on ostanut pääsylipun.
Eurooppa 23.10.2017 20:54
Kolme ihmistä kuoli, kun he putosivat tulivuoren kraatteriin Pozzuolissa lähellä Napolia Italiassa 12. syyskuuta 2017.
Kolme ihmistä kuoli, kun he putosivat tulivuoren kraatteriin Pozzuolissa lähellä Napolia Italiassa 12. syyskuuta 2017. © CIRO FUSCO / ANSA / AP / LEHTIKUVA

Pohjoisitalialaisen Carrerin perheen aurinkoloma Napolissa muuttui viimeisenä päivänään kammottavaksi painajaiseksi, josta ei ole paluuta.

Nelihenkisen perheen isä, äiti ja nuorin poika putosivat keskellä päivää tulivuoren kraatterin pohjaan revenneeseen aukkoon, jossa he menehtyivät joko tulikuumaan mutavelliin tai myrkyllisiin tulivuorikaasuihin.

Massimiliano Carrer, 45, hänen vaimonsa Tiziana Zampella, 42, ja perheen kaksi poikaa Lorenzo, 11, ja Alessio, 7, päättivät vierailla Solfataran kaasupurkauskentällä 12. syyskuuta 2017 juuri ennen paluutaan kotikyläänsä lähellä Venetsiaa.

Solfatara on tunnetuin maan tasalle jo 15 000 vuotta sitten romahtaneen Campi Flegrein supertulivuoren noin 40 kraatterista. Se sijaitsee Pozzuolissa vain vajaan parinkymmenen kilometrin ja puolen tunnin ajomatkan päässä Napolin miljoonakaupungin keskustasta.