Ruokakapina kytee Venäjällä: Juusto ei olekaan juustoa!

Tuontikiellon takia oma juustotuotanto on kasvanut. Laatu ei enää kelpaa valvojille.
Eurooppa 5.10.2015 18:30
Anne Kuorsalo

Venäjän elintarviketurvallisuutta valvova virasto FSVPS aiheutti šokin ilmoittamalla, että 78 prosenttia sen tutkimista juustoista sisältää niin paljon kasvirasvoja, ettei niitä voi pitää maitotaloustuotteina.

Pääministeri Dmitri Medvedev joutui rauhoittelemaan kansalaisia.

Tuottajien mukaan kuluttajat saavat syyttää itseään, koska eivät halua ostaa kalliimpaa aitoa juustoa.

Venäjällä on iloittu kotimaisen juustotuotannon kasvusta sen jälkeen, kun Venäjä kielsi kesällä 2014 elintarvikkeiden tuonnin EU:sta vastatoimena EU:n Venäjää vastaan määräämille pakotteille. Ne liittyvät Krimiin valtaamiseen ja sotaan Itä-Ukrainassa.

Nyt kotimaisten tuotteiden laatu on kyseenalaistettu virallisesti.

Tosin Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitos on joutunut tarkentamaan, miksi se leimasi melkein 80 prosenttia juustoista väärennöksiksi niiden sisältämien kasvirasvojen perusteella.