Norjan viranomaiset nostivat kanteen seksuaalivähemmistöjen deittisovellusta vastaan: syyttävät käyttäjätietojen myymisestä luvatta

Grindrin lisäksi syytettynä on viisi mainosmyyntiin keskittynyttä yritystä. Kaikkien toiminta on Norjan viranomaisten mukaan EU:n tietosuoja-asetuksen vastaista.
Eurooppa 22.1.2020 12:15
Kuvituskuva.
Kuvituskuva. © Vesa Moilanen / Lehtikuva

Norjan valtion kuluttajaneuvosto Forbrukerrådet nosti tiistaina 14. tammikuuta maan tietosuojavirastossa kanteet amerikkalaista Grindr LLC:ta ja viittä internet-mainontaan keskittynyttä yritystä vastaan.

Kuluttajaneuvoston mukaan seksuaalivähemmistöille tarkoitettu deittisovellus Grindr myy näiden yritysten kautta käyttäjätietoja mainostajille ja muille kolmannen osapuolen tahoille vastoin Norjan tietosuojalakia. Euroopan talousalueeseen kuuluvan Norjan tietosuojalaki perustuu EU:n tietosuoja-asetukseen GDPR:aan.

Kanteen kohteena ovat amerikkalaiset AppNexus, OpenX, AdColony ja saksalainen Smaato ja Irlantiin rekisteröity Twitter International Company. Twitterin osalta kyse on yrityksen MoPub-tytäryhtiöstä.